FLERE DREPT: Flere mennesker er drept og såret etter at ukjente menn i to biler kastet sprengladninger inn på en markedsplass i Xinjiang-regionen vest i Kina. Foto: AP Photo/Xinhua, Cao Zhiheng/NTB Scanpix
FLERE DREPT: Flere mennesker er drept og såret etter at ukjente menn i to biler kastet sprengladninger inn på en markedsplass i Xinjiang-regionen vest i Kina. Foto: AP Photo/Xinhua, Cao Zhiheng/NTB ScanpixVis mer

Flere drept av bomber i Kina

Ukjente menn i to biler kastet sprengladninger inn på en markedsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mennesker er drept og såret etter at ukjente menn i to biler kastet sprengladninger inn på en markedsplass i Xinjiang-regionen vest i Kina.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua slo angriperne til mot en markedsplass i byen Urumqi litt før klokken 8 torsdag morgen, og den ene av angripernes biler eksploderte.

Militante separatister fra Xinjiang, som er hjemregion for den etniske folkegruppen uigurene, har gjennomført en rekke angrep og aksjoner mot mål i Kina den siste tiden.

Onsdag ble 39 menn dømt til fengselsstraffer i opptil 15 år etter å ha blitt funnet skyldige i terrorhandlinger i Xinjiang.

Mennene ble blant annet dømt for å ha spredd terroristvideoer og for å ha oppfordret til hellig krig. En stor del av befolkningen i Xinjiang er muslimer og misnøyen med myndighetene i Beijing er stor.

(NTB)