Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lynsjing i India

Flere drept etter WhatsApp-rykter i India

Rykter om barnekidnapping skal ha ført til at fem mennesker ble drept av en mobb i Maharashtra forrige uke.

SPRER RYKTER: Chattetjenesten WhatsApp ser ut til å være bakgrunn for en rekk drap i India de siste månedene.
SPRER RYKTER: Chattetjenesten WhatsApp ser ut til å være bakgrunn for en rekk drap i India de siste månedene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapene er de siste i en rekke drap som skal ha skjedd på grunn av rykter om kidnapping som har blitt spredt på chatteappen WhatsApp.

Drapsofrene denne gangen var del av et nomadisk samfunn, og hadde vært på reise gjennom landsbyen hvor de døde, i delstaten Maharashtra.

Ifølge BBC har tolv mennesker blitt arrestert for drapene, som skjedde søndag.

- Begynte å slå med bambuspinner og steiner

Til tross for politiets forsøk på å stanse det, har lynsjingene fortsatt. Politiet har nå innført portforbud i landsbyen.

Ifølge BBC kommer folk fra nomadesamfunnet ofte gjennom landsbyen og tigger, noe de skal ha gjort da de ble angrepet.

En av mennene skal ha blitt observert mens han snakket med en jente, og noen av landsbyboerne mistenkte gruppa og begynte å stille dem spørsmål.

- Da landsbybeboerne ikke var fornøyde med svarene, tok de mennene med til et rom og begynte å slå dem med bambuspinner og steiner, sier M. Ramkumar, som jobber i politiet, til BBC.

Da politiet kom til stedet, angrep mobben også politifolkene, ifølge Ramkumar.

- Dette er en veldig alvorlig og uheldig situasjon. Vi kommer til å ta grep mot dem som beskyldes for dette, og mot dem som har spredt ryktene, sier en lokalpolitiker, Dada Bhuse, til BBC.

Måneder med lynsjedrap

De siste månedene har det vært flere drap som følge av lynsjing i India. Bakgrunnen for den voldsomme drapsbølgen er ifølge BBC en video som spres på nett.

Videoen viser en motorsyklist som tar med seg et barn, og mange mener det er en kidnapping. Ifølge BBC er det imidlertid egentlig et forsøk på å vise hvor enkelt det kan være å kidnappe barn. Originalvideoen viser at motorsyklisten kommer tilbake med barna, men dette er ifølge BBC klippet vekk fra videoen som går viralt i India.

I april ble en mann drept i delstaten Tamil Nadu, slått ihjel av en mobb. I mai i samme region ble en kvinne lynsjet etter å ha gitt godteri til barn. 30 personer ble pågrepet i etterkant av hendelsen.

Også i Andhra Pradesh ble en mann lynsjet for å snakke hindi og ikke det lokale språket, telugu. Lynsjingene har fortsatt, og også i juni ble fem mennesker drept. Den ene var en kvinne som tigget, hun ble lynsjet i byen Ahmadabad i Rajasthan. To menn ble lynsjet i Assam etter å ha stoppet bilen sin for å spørre etter veien, mens to personer ble drept i to ulike hendelser i Tripura, også de av en mobb.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media