Afghanistan

Flere drept i bombeangrep

Fredag kveld ble det rapportert at minst tre personer er drept i et bombeangrep i en moské, øst i Afghanistan.

ANGREP: Bombingen fant sted i Nangarhar-provinsen, øst i Afghanistan. Provinsen ligger langs den pakistanske grensen. Foto: Aljazeera.
ANGREP: Bombingen fant sted i Nangarhar-provinsen, øst i Afghanistan. Provinsen ligger langs den pakistanske grensen. Foto: Aljazeera. Vis mer
Publisert

Under kveldens fredagsbønn skal minst tre personer ha blitt drept i et bombeangrep i en moské i Nangarhar-provinsen, øst for den afghanske hovedstaden Kabul.

Dette bekrefter lokalbefolkningen og en talsperson for Taliban. De forteller at det i tillegg er registrert over 15 skadde, ifølge AFP.

Dette er den tredje registrerte moskébombingen i Afghanistan på fem uker. Det er terrororganisasjonen IS som har tatt på seg skylden for de to tidligere bombingene, som også har funnet sted under fredagsbønnen, ifølge Aljazeera.

IS skal tilsynelatende bevisst ha rettet de tidligere angrepene mot shia-muslimer, mens kveldens bombing var rettet mot sunni-muslimer, ifølge nyhetsbyrået AP.

Gjerningspersonene bak kveldens bombing er for øyeblikket ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer