Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere drept i flyplassangrep i Afghanistan

Taliban-krigere har angrepet flyplassen i Afghanistans nest største by Kandahar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire mennesker er drept og over 20 såret, ifølge en afghansk nyhetstjeneste.

Kamper pågår mellom opprørerne og sikkerhetsstyrker, opplyser afghanske tjenestemenn.

Lyden av eksplosjoner og skudd kunne tirsdag ettermiddag og kveld høres fra flyplassen. Opprørerne tok seg gjennom en sperring og forskanset seg på en skole, ifølge lokale myndigheter.

- Flere opprørere har tatt posisjon inne på en skole og skyter mot flyplassen, sier Sameem Khpalwak, talsperson for den lokale guvernøren.

- Fire drept Sikkerhetsstyrker forsøker å nedkjempe opprørerne. Khpalwak opplyser at det ikke har kommet meldinger om drepte eller sårede. Men nyhetsnettstedet Voa Dari opplyser på Twitter at minst fire sivile personer er drept og mer enn 20 såret i kampene. Nettstedet opplyser også at mellom fem og åtte selvmordsbombere har tatt seg inn på flyplassen.

Flyplassens sjef Ahmadullah Faizi opplyser til nyhetsbyrået AFP at noen passasjerer er sperret inne i en sivil terminalbygning, som ligger et godt stykke unna området der kampene pågår. Dette er en gruppe passasjerer som må holdes inne fordi deres flygning til India ble innstilt, forklarer han.

Selvmordsbombere Taliban har påtatt seg ansvar for angrepet. Qari Yousuf Ahmadi, en talsperson for Taliban, sier at et antall krigere har inntatt flyplassområdet og kjemper mot sikkerhetsstyrker.

Tidligere tirsdag tok to selvmordsbombere livet av seg i et angrep mot en politistasjon i Kandahar.

Taliban står sterkt i Kandahar, som tidligere var opprørsgruppens hovedbase.

Angrepet tirsdag skjer et døgn før Afghanistans president Ashraf Ghani skal delta på en regional konferanse i Islamabad i Pakistan, der man håper å kunne gi nytt liv til forsøkene på å få i stand fredssamtaler med Taliban-bevegelsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media