Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere drept i kamper i Irak

Et amerikansk helikopter ble skutt ned i Irak i dag og flere personer er drept i kamper vest i landet, opplyser den USA-ledede okkupasjonsstyrken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et AH-64 Apache-helikopter ble angivelig skutt ned vest i Irak. Bakkestyrker fra koalisjonen klarte å redde mannskapet på to, som var uskadd, og å sikre stedet, het det i en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen.

I byen Mosul i Nord-Irak brøt det ut alvorlige sammenstøt i dag, da flere hundre tidligere soldater forsøkte å storme en offentlig bygning med krav om å få utbetalt lønn. Amerikanske helikoptre sirklet over byen mens soldatene var innblandet i skuddvekslinger med politiet og andre væpnede elementer, opplyste øyenvitner.

Ambulanser ble observert på vei til og fra området der sammenstøtene pågikk, men det er ikke kjent om noen ble drept.

Amerikanske militære talsmenn opplyste omtrent samtidig at helikoptre hadde angrepet en treningsleir for «terrorister» 150 kilometer nordøst for Bagdad, men det var ikke klart om det var noen sammenheng mellom de to episodene.

Sørvest for Bagdad styrtet et amerikansk F-16-fly torsdag. Piloten klarte å skyte seg ut og kom uskadd fra hendelsen. Det er ikke klart hva som forårsaket flystyrten.

(NTB-AFP-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media