Skoleskyting i USA:

Flere drept i skoleskyting

18 skoleelever og tre voksne skal være drept etter en skoleskyting ved en barneskole i Texas i USA tirsdag kveld norsk tid.

SKYTING: Det har vært en skoleskyting ved en barneskole i Pennysylvania, USA. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Klokka 12.17 lokal tid, meldte myndighetene at det pågikk skyting ved barneskolen Robb Elementary i Uvalde, Texas.

Store politistyrker rykket ut til stedet, og etter en stund ble det opplyst at den antatte gjerningspersonen var pågrepet.

18 elever og tre voksne ble drept i skytingen på en barneskole i Texas tirsdag. Det sier delstatssenator Roland Gutierrez til CNN natt til onsdag norsk tid.

STORE STYRKER: Store politistyrker rykket ut til barneskolen tirsdag ettermiddag. Foto: Dario Lopez-Mills / AP / NTB
STORE STYRKER: Store politistyrker rykket ut til barneskolen tirsdag ettermiddag. Foto: Dario Lopez-Mills / AP / NTB Vis mer

Barn

Blant de drepte skal det være 14 barn og en lærer, ifølge guvernør Gregg Abbott.

- Han skjøt og drepte grusomt og uforståelig 14 studenter og en lærer, sa Abbott under en pressebrief tidligere på kvelden, ifølge ABC News.

Skolen har barn i 2.-, 3.- og 4.- klasse, forteller politisjefen i Uvalde, Pete Arredondo på en pressebrief klokka 23.20 tirsdag kveld norsk tid.

- Jeg kan bekrefte at vi har flere skadde, både voksne og barn, og vi har også dødsfall, sa Arredondo .

Skytteren død

Arredondo bekreftet at skytteren var død, og at etterforskningen så langt heller mot at personen handlet alene.

- Akkurat nå, har etterforskningen fortalt oss at mistenkte var alene under denne grusomme forbrytelsen, sa Arredondo.

Ifølge guvernør Abbott er skytteren en 18 år gammel gutt fra området, som selv var elev ved ungdomsskolen i byen.

Med seg til barneskolen skal 18-åringen ha hatt med seg en håndvåpen, og muligens også en rifle, sier guvernøren ifølge ABC News.

Før han dro, skal 18-åringen ha skutt sin egen bestemor, ifølge guvernøren. Opplysinger om skadeomfanget hennes er foreløpig ikke kjent.

- Det som skjedde i Uvalde er en forferdelig tragedie, som ikke kan bli tolerert i staten Texas, sier Abbott.

- I sorg

- Når foreldre slipper barna av på skolen, forventer de å kunne hente dem igjen når skoledagen er slutt. Og det er familier som nå er i sorg, sier Abbott og legger til:

- Og staten Texas er i sorg med dem, i denne virkeligheten hvor disse foreldrene ikke vil ha muligheten til å hente barna sine igjen.

Uvalde Memorial Hospital hadde 15 personer innlagt på akutten etter hendelsen, skriver ABC News. To av pasientene ble seinere overflyttet til sykehus i San Antonio - en voksen kvinne og et barn.

Sykehuset betegner tilstanden til kvinnen som kritisk, mens tilstanden til barnet er ukjent, følge ABC News.

Biden orientert

Pressesekretær Karine Jean-Pierre i Det hvite hus opplyser at president Joe Biden er, og blir, orientert om skyteepisoden.

- Hans bønner er med familiene som er rammet av denne forferdelige hendelsen, og han vil tale i kveld når han er tilbake i Det hvite hus, skriver Jean-Pierre på Twitter.

Biden satt om bord i Air Force One på vei tilbake til USA etter en tur til Asia, da hendelsen skjedde, skriver Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer