Egypt

Flere drept i skorpion-angrep

Etter en tung regnstorm har skorpioner tatt seg inn i folks hjem i den sørlige byen Aswan i Egypt. Så langt er tre bekreftet døde, og flere hundre er skadd.

GIFTIG: Enkelte skorpioner har en gift som er kraftig nok til å drepe et voksent menneske. Foto: Pixabay
GIFTIG: Enkelte skorpioner har en gift som er kraftig nok til å drepe et voksent menneske. Foto: Pixabay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På fredag traff en usedvanlig tung regnstorm byen Aswan, sør i Egypt. Regnstormen har ført til at tusenvis av skorpioner har søkt tilflukt i folks hjem.

Dette har resultert i at det så langt er tre personer som har mistet livet, og omkring 450 skal være skadd, ifølge BBC.

I denne delen av Egypt er det ikke uvanlig at skorpioner tar seg inn i folks hjem etter tungt nedbør, og i enkelte tilfeller hender det at slanger også gjør det samme.

NYTT KJÆLEDYR: En familie i Tromsø fikk seg en overraskelse da en skorpion plutselig løp over stuegulvet. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Dødelig

Det er bare 20-25 av omkring 1400 skorpion-arter som er dødelig for mennesker, ifølge SNL. Én av de dødeligste artene kalles «Buthidae», og har en gift som er kraftig nok til å drepe et voksent menneske på under en time.

Det er nettopp denne skorpion-arten som har drept og skadet flest i kjølvannet av fredagens regnstorm.

Ifølge BBC har en helsetalsperson i Egypt iverskatt hasteutdeling av motgifter og medisiner mot skorpion-giften til diverse landsbyer rammet av regnstormen. Det meldes også om at leger er blitt bedt om å slutte med vaksinering for å prioritere pasienter som har blitt stukket av skorpioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer