STORT OMFANG: Flere titalls ambulanser rykket i kveld ut til gasskraftverket i Middletown i Connecticut mens brannvesenet jobbet for å slukke flammene etter eksplosjonen. Foto: Hartford Courant / AP
STORT OMFANG: Flere titalls ambulanser rykket i kveld ut til gasskraftverket i Middletown i Connecticut mens brannvesenet jobbet for å slukke flammene etter eksplosjonen. Foto: Hartford Courant / APVis mer

- Flere drept i voldsom eksplosjon ved kraftverk i USA

Uklart hvor stort omfanget er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det kommer i kveld motstridende meldinger om hvor mange som er skadd eller drept etter etter en stor eksplosjon ved et gasskraftverk i Middletown i Connecticut i USA i 11.30-tida lokal tid.

Tv-stasjonen WFSB.com meldte tidlig at så mange som 250 var skadd, mens Lokalavisa Hartford Courant skriver at minst hundre er skadd. Politiet bekreftet først at to var drept og «mange» skadd, men har nå trukket tilbake uttalelsen. Nyhetsbyrået AP siterte seint i kveld en offentlig tjenestemann på at «færre enn 50» er skadd.

- Det er lik overalt, sa et øyenvitne til Hartford Courant like etter hendelsen.

Flere titalls ambulanser, brannbiler og helikoptre fra hele delstaten blesendt til kraftverket, og en rekke sykehus er satt i katastrofeberedskap. Rundt hundre brannmenn brukte nærmere to timer på å slukke brannen forårsaket av eksplosjonen.

Høye flammer sto da ut av en rørledning og tjukk, svart røyk var synlig flere kilometer unna, ifølge lokale medier. En av kraftverkets største bygninger er ødelagt. Det er uklart hvor mange som var i og ved bygget, men totalt skal rundt 300 personer ha vært på jobb ved kraftverket.

- Det kan være folk i den sammenraste bygningsmassen. Det var mye stål såvidt jeg kunne se, sier Al Santostefano i brannvesenet til Hartford Courant.

I 23-tida norsk tid lette redningsmannskapene ennå etter overlevende.

Eksplosjonen var så voldsom at den var merkbar for beboere over ei mil unna kraftverket. Mange trodde det var et jordskjelv.

Deler av kraftverket var under bygging da ulykken skjedde, og arbeidere skal ha jobbet med å tømme et rør for gass da det smalt. Det er uklart hva som var årsaken til eksplosjonen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vis mer