Flere drept og flere hundre innesperret etter gruve-eksplosjon i Tyrkia

Raste sammen etter eksplosjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst fire gruvearbeidere har mistet livet etter kullgruven raste sammen, skriver NTB.

Opp mot 300 skal være fanget innesperret under bakken etter en eksplosjon i en kullgruve i Tyrkia, melder BBC.

Elektrisk feil Det er ordføreren i Soma vest i Tyrkia som opplyser at 2-300 arbeidere var på jobb da gruva raste sammen som følge av en eksplosjon overfor TV-kanalen CNN Turk, skriver NTB.

Minst 30 personer er skadet og reddet ut av gruva som ligger i provinsen Manisa. Eksplosjonen skal ha vært forårsaket av en elektrisk feil.

- De døde av kvelning og brannskader, sier lokalpolitiker Muzaffer Yurttas til TV-kanalen NTV, ifølge BBC.

Energiminister Taner Yildiz advarte om at rapportene om antall dødsfall kunne være villedende. Men bekrefter at fire personer har dødd.

- Det kan bli rapportert om forskjellige tall. Jeg vil ikke gi noen tall før vi har fått kontakt med arbeiderne. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av den pågående brannen, sier energiminsiteren, som nå er på vei til ulykkesstedet.

To kilometer under bakken Eksplosjonen skal ha skjedd rundt to kilometer under bakken, og gruvearbeiderne skal være innesperret rundt fire kilometer fra utgangen. BBC skriver at det har kommet rapporter om brann i etterkant av eksplosjonen.

Det skal ha vært så mange som 580 arbeidere i gruva i dag, men  mange skal ha kommet seg ut av gruva kort tid etter eksplosjonen.

Det foregår nå søk og redningsoperasjoner på stedet.

Dagbladet kommer med mer

EKSPLOSJON: Flere skal være drept og rundt 300 mennesker skal være innesperret i gruva i Tyrkia. Foto: AFP PHOTO / IHLAS NEWS AGENCY
EKSPLOSJON: Flere skal være drept og rundt 300 mennesker skal være innesperret i gruva i Tyrkia. Foto: AFP PHOTO / IHLAS NEWS AGENCY Vis mer