DRIKKER ALKOHOL FØR KJØRETUREN: I Oslo Vest og spesielt i kommunene Asker og Bærum er det langt flere enn gjennomsnittet som drikker alkohol og beregner seg fram til når man tror at man kan sette seg bak rattet.  Foto:  Jon Terje H. Hansen/Dagbladet.
DRIKKER ALKOHOL FØR KJØRETUREN: I Oslo Vest og spesielt i kommunene Asker og Bærum er det langt flere enn gjennomsnittet som drikker alkohol og beregner seg fram til når man tror at man kan sette seg bak rattet. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet.Vis mer

Flere drikker alkohol før kjøreturen på vestkanten

Stor forskjell på øst og vest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo Vest og spesielt i kommunene Asker og Bærum er det langt flere enn gjennomsnittet som drikker alkohol og beregner seg fram til når man tror at man kan sette seg bak rattet.

Mens 16 prosent svarer ja på spørsmål om det hender man drikker alkohol noen timer før kjøring og beregner når man er under promillegrensen, svarer 34 prosent det samme i Asker og Bærum, viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort på oppdrag for Gjensidige, skriver VG.

I Oslo Vest svarer 25 prosent det samme, mens andelen som noen ganger drikker i timene før bilkjøring, er 19 prosent i Oslo Øst.

- Jeg tror det har litt å gjøre med holdningen til alkohol. I Oslo Vest og Asker og Bærum har man nok et litt mer kontinentalt drikkemønster hvor det blir litt mer vin på hverdager, og da kommer vi opp i slike situasjoner. Man tenker kanskje at jeg kan ta et glass vin til maten siden jeg ikke skal kjøre før sent på kvelden, sier forskningsleder Torkel Bjørnskau ved transportsikkerhet ved Transportøkonomisk institutt.

(NTB)