Julehandel

Flere dro kortet i desember

Så langt i desember er det utført 96,1 millioner kortkjøp, viser tall fra Nets og BankAxept. Omsetningen er på nesten 34,7 milliarder kroner.

JULEHANDEL: Flere dro kortet i årets siste måned, viser tall fra Nets og BankAxept. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
JULEHANDEL: Flere dro kortet i årets siste måned, viser tall fra Nets og BankAxept. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammenlignet med samme periode i 2016 har kortbruken økt med 4,5 prosent, mens omsetningen har økt med 4,6 prosent.

- Fredag 15. desember er den dagen til nå i desember med flest kortkjøp og høyest kortomsetning. Denne dagen ble det gjennomført nesten 7,7 millioner kortkjøp med en omsetning på rett i overkant av 3 milliarder kroner, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Nets' årlige julehandelundersøkelse viser at kvinner regner med å kjøpe 14 julegaver. Tilsvarende tall for menn er 9 gaver. I snitt ventes det at hver person planlegger å kjøpe 12 julegaver, det samme som i fjor.

Totalt regner de spurte med å bruke 5.564 kroner på gaver. Det er en økning på 26 kroner fra i fjor.

Mennene opplyser at de planlegger å bruke 5.144 kroner på gaver, mens kvinnene forventer å bruke 5.994 kroner. Det er en økning på henholdsvis 44 og 13 kroner fra 2016.

- Ut fra undersøkelsen kan det tyde på at mennene kjøper færre, men dyrere gaver enn kvinnene. Mennene forventer å bruke 676 kroner i gjennomsnitt, en økning på 37 kroner fra i fjor. Kvinner på sin side forventer å bruke 441 kroner i snitt per gave, noe som er 17 kroner mer enn i fjor, sier Tjore.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer