Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere eksplosjoner i brennende togtunnel i Nordland

Politiet ber folk evakuere seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om brannen kom rundt klokka 11 onsdag formiddag.

En 400 meter lang togtunnel på Ofotbanen i Nordland ble overtent, og brannen har også tatt ei hytte i nærheten. Det ble opprettet en sikkerhetsavstand på en kilometer på grunn av gassflasker i tunnelen.

- Brannen er i ferd med å bli slukket, men både tunnelen og hytta som sto i fyr er brent ned, sier Ivar Bo Nilsen i Nordland politidistrikt til Dagbladet i 13.30-tida.

Det var lenge snakk om at gassflasker i tunnelen inneholdt den giftige gassen acetyl, og derfor måtte brannmannskapene evakueres. Det skal imidlertid være propan- og oksygenflasker, og mannskapene har startet slukkingen igjen.

- Det er flere av gassflaskene som har sprengt. Det hører med til historien at det er en tretunnel som inneholder kreosot som gir giftig røyk, sier operasjonslederen til NTB.

Politiet i Nordland skriver på Twitter i 13-tida at brannvesenet har kontroll på brannen.

Som følge av brannen er all togtrafikken på Ofotbanen mellom Narvik og Rombak stoppet. En stund var også E10 stengt for trafikk. Nilsen bekrefter at togtrafikken fortsatt er stengt.

BRANN: To omkom og flere titalls personer ble skadd da en trailer eksploderte i Bologna i Italia. Video: NTB Les mer her: https://www.dagbladet.no/70078452 Vis mer