FLERE ANGREP: Politietterforskere samler inn bevismateriale etter flere bombeangrep i Thailand. Til sammen er fire personer døde. Video: Storyful / Reuters Vis mer

Flere eksplosjoner i turistbyer i Thailand: Fire personer døde

Minst åtte eksplosjoner siste døgn. Flere nye eksplosjoner i morges. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere nye bombeangrep har rammet Thailand.

Til sammen er minst fire personer drept og over 20 såret i eksplosjoner det siste døgnet.

Fredag morgen gikk det av to bomber i feriebyen Hua Hin, og drepte minst en person.

Dette skjer under tolv timer etter at to eksplosjoner gikk av i samme by, og tok livet av en person og såret over 20 andre.

To nye eksplosjoner gikk fredag morgen av utenfor to politistasjoner i feriebyen Surat Thani sør i Thailand – under tolv timer etter at to eksplosjoner gikk av lenger nord i landet.

I tillegg er det meldt om to bomber på den populære turistøya Phuket, mens ytterligere to bomber gikk av i provinsene Trang og Surat Thani fredag morgen og tok livet av til sammen to persone

Distriktssjef Sutthipong Klai-udom i Hua Hin-distriktet bekrefter at turistområdet nok en gang er rammet av et bombeangrep.

– Tvillingbomber ved klokketårnet har drept én og såret tre, sier Sutthipong.

– Sammenheng

I feriebyen Surat Thani, som er provinshovedstad i provinsen med samme navn, gikk to bomber av i morgentimene fredag.

En av bombene skal ha vært gjemt i et blomsterbed foran kontorene til havnepolitiet. Den andre gikk av foran kontorene til provinspolitiet.

– Jeg tror dette har sammenheng med eksplosjonene i Hua Hin, sier provinsguvernør Wongsiri Promchana.

Det første angrepet i serien rammet torsdag kveld i Hua Hin og tok livet av minst én person. 19 personer, deriblant flere utenlandske turister, ble såret i eksplosjonene.

To bomber var plassert i to blomsterpotter som sto rundt 50 meter fra hverandre utenfor en bar i et populært utelivsområde. De gikk av med rundt en halvtimes mellomrom.

– Vil skape kaos

Thailands statsminister og juntaleder Paynut Chan-O-Cha sier at de foreløpig ikke vet hvem som står bak.

– Bombene er et forsøk på å skape kaos og forvirring. Hvorfor rammer disse bombene nå som landet vårt er på vei mot stabilitet, en bedre økonomi og turisme – og hvem gjorde det, spør statsministeren.

Thailandsk politi mener bombeangrepene ikke er knyttet til islamistisk terror, melder AP.

Mange nordmenn ferierer for tiden i Thailand. Etter at de første bombene gikk av i Hua Hin, har det ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet.

Ingen nordmenn

Utenriksdepartementet har ikke fått noen informasjon om at nordmenn er blant de skadde etter flere bombeeksplosjoner i Thailand det siste døgnet.

– Vi har fortsatt ingen informasjon om nordmenn som er rammet, sier pressevakt Karin Enstad i UD til NTB fredag morgen. Departementet anbefaler nordmenn som oppholder seg i området å holde seg oppdatert på situasjonen.

– Vi anbefaler å følge de råd og anvisninger som gis av lokale myndigheter, sier Enstad.

Minst åtte eksplosjoner har rammet Thailand det siste døgnet. Til sammen er minst fire personer drept og over 20 såret.

(NTB)