Flere eksplosjoner tre byer i Irak

Minst 21 drept.

BILBOMBE: En irakisk soldat går forbi restene av en bil etter en eksplosjon i Kirkuk i dag.Foto: AFP PHOTO/MARWAN IBRAHIM/NTBSCANPIX
BILBOMBE: En irakisk soldat går forbi restene av en bil etter en eksplosjon i Kirkuk i dag.Foto: AFP PHOTO/MARWAN IBRAHIM/NTBSCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært minst seks eksplosjoner i Iraks hovedstad Bagdad, melder Al Jazeera.

Eksplosjonene rystet hovedsaklig shiamuslimske områder, i det som virker som koordinerte angrep på hovedstaden i morgentimene i dag.

Tre byer Ifølge Al Jazeera er totalt minst syv drept, og 21 skadd i Bagdad. Ifølge Reuters har det også vært to eksplosjoner forårsaket av bilbomber i oljebyen Kirkuk, nord i Irak, som drepte ni personer. Ifølge BBC har det også vært eksplosjoner i Samarra og Baquba i dag.

Ifølge Al Jazeera er til sammen minst 21 drept i angrepene.

To politimenn har fortalt AP at en parkert bil med en bombe eksploderte rundt 7.30 i området Kazimiyah i Bagdad, der ble tre drept og elleve skadd.

Veibombe En annen politimann forteller at en veibombe gikk av bare minutter senere, på et sted der mange arbeidere var samlet før arbeidsdagen startet, i Amil-området. Her døde to og åtte ble skadd.

En tredje eksplosjon var i området Zafaraniyah, der en veibombe drepte en og skadde to.

Selv om voldsstatistikken i Irak har gått ned etter høyden av konflikten i 2006 og -07, er det fredeles drap og eksplosjoner daglig.

På mandag ble fire shiamuslimske bønder skutt og drept i utkanten av Bagdad, og syv shiamuslimske pilgrimer ble drept på fredag.