Flere eldre overnattet på Haukelifjellet

- Vi tilbyr dem å sove på bussen, sier busselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et stort ras har gått på E 134 over Haukelifjell, og veien er nå stengt mellom Vestlidtunnelen og Austmanalitunnelen. Den vil ikke bli åpnet før i morgen, og det kan ta tid å rydde veien.

Les vegmeldinger på Dagbladet.no her.

Blant de mange bilene som har blitt stoppet av raset, er en buss fra Nor-Way Bussekspress. Her må nå passasjerene, flere eldre mennesker, tilbringe natten inne i bussen.

- Nå sitter vi i bussen og må visst overnatte her. Det ble en spennende tur. Nå står vi utenfor en Esso-stasjon så vi kan få litt kveldsmat. Det har blitt en lang tur, helt siden ni i dag morges for de fleste, sier 79 år gamle Ada Auestad, som er på bussen, til VG Nett.

Beste løsning
 - Bussene er oppvarmet, de har liggeseter og er bekvemmelige, sier trafikksjef Torleif Roheim i Telemark bilruter til Dagbladet.no.

Nærmeste overnattingssted der 79 år gamle Ada og de andre eldre ombord på bussen kan strekke ordentlig på beina og få en god natt søvn er 6 mil unda. Hvis turen skal ta kortest mulig tid, er den beste løsningen å sove på bussen, mener Roheim. 

- Det er ikke store hotellmuligheter her nå, sier han.

Også Tide Buss, som har ansvaret for strekningen som bussen står på, tror den beste muligheten er å overnatte i bussen.

- Vi tilbyr dem å sove på bussen, sier avdelingsleder i Tide Buss på Odda, Jostein Eilertsen.

Foto: Kystatlas
Foto: Kystatlas Vis mer

Om passasjerende ber om å få en seng så er dem selv som må betale for overnattingen, opplyser Eilertsen.

-De lider ingen nød der oppe, men det er ingen ønskesituasjon. sier han.

Åpnes i morgen

Passasjerene er nødt til å bli i bussen i hele natt. Etter planen skal veien åpnes imorgen tidlig, men det kan bli en stor jobb, ifølge Telemark politidistrikt.

- Raset er 40 ganger 70 meter bredt, og om lag 1,5 meter dypt. Vegvesenet ser for seg at de må bruke sprengstoff for å fjerne snøen, som er pakket sammen som betong, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.