Flere elever melder om mobbing

Fylkesmennene melder om flere henvendelse fra barn, foreldre, skoler og barnehager for å hjelpe til med å løse mobbesaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Elevundersøkelsen 2017 sier 6,6 prosent at de er blitt mobbet minst to til tre ganger i måneden. Året før svarte 6,3 prosent det samme.

- Jeg vil følge godt med på dette og vil besøke mange skoler i det kommende året. Jeg vil søke etter hva som virker, hva som gir resultater og hva som preger de skolene som lykkes i kampen mot mobbing, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til NTB.

Fylkesmennene melder om flere henvendelse fra barn, foreldre, skoler og barnehager for å hjelpe til med å løse mobbesaker.

- Fylkesmennene har fått 563 meldinger om mobbing. Det viser at den nye mobbeloven har ført til at terskelen for å ta kontakt og få hjelp av Fylkesmannen i mobbesaker har blitt lavere. Vi har nulltoleranse mot mobbing. Det er helt uakseptabelt at noen barn går på skolen med en klump i magen, sier Sanner.

Flest saker var meldt inn i Oslo og Akershus og færrest i Buskerud. Tallene var henholdsvis 95 og 11.

Tre av fire har ikke gjort nok

I alt 355 saker var ferdigbehandlet ved utgangen av året. I de 124 sakene som dreide seg om hvorvidt skoler hadde oppfylt aktivitetsplikten de fikk i fjor høst, fant fylkesmennene at de i tre av fire tilfeller ikke hadde gjort nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer