Flere elever skutt på religiøs skole i Oakland

Seks drept i skoleskyting. Gjerningsmannen pågrepet.

 STORMET BYGGET : Bevæpnet politi tok seg inn i universitetsbygningen på jakt etter pistoldesperadoen. Politiet har nå pågrepet en antatt gjerningsmann. Foto: AP/Noah Berger
STORMET BYGGET : Bevæpnet politi tok seg inn i universitetsbygningen på jakt etter pistoldesperadoen. Politiet har nå pågrepet en antatt gjerningsmann. Foto: AP/Noah BergerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere elever skal ha blitt skutt på Oikos-universitetet i Oakland, melder San Francisco Chronicle.

Seks personer er bekreftet omkommet, melder nyhetsbyrået AP. Tre er skadet.

Oikos er en kristen skole øst i byen, som ligger i delstaten California. Dramaet skal ha startet rund 1040 lokal tid.

Stormet bygningen Det var en stund usikkerhet rundt om pistolmannen fortsatt befant seg inne i en av skolens bygninger, eller om han hadde kommet seg ut.

Han er identifisert som en koreaner i 40-åra.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en person som vi mener er ansvarlig for skytingen, sier Johnna Watson i Oakland-politiet til AP.

Ifølge San Francisco Chronicle ankom spesialstyrker fra politiet området og omringet bygningen der skytingen startet. Deretter stormet de bygget

- Skøyt vilt rundt seg Et vitne avisa har vært i kontakt med forteller at hun så en jente løpe ut av den aktuelle skolebygningen med blod rennende ned fra armen.

- Hun skrek "Jeg har blitt skutt! Jeg har blitt skutt!", sier Angie Johnson.

Jenta fortalte vitnet at en mann i klassen hennes plutselig skal ha reist seg opp og skutt en person i brystet på kloss hold. Deretter skal pistolmannen ha begynt å skyte vilt rundt seg.

Ifølge avisa har minst fire personer blitt fraktet vekk fra stedet på båre, mens fire kropper ligger på bakken dekket til.

Hørte 30 skudd - Vi er ikke kjent med at det er nordmenn ved dette universitetet, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Kjetil Elsebutangen til Dagbladet.

En av de som grunnla skolen for ti år siden, pastor Jong Kim, forteller til Oakland Tribune at han hørte rundt 30 skudd i bygningen han befant seg i.

- Jeg ble værende på kontoret mitt, sier han.

Dagbladet følger saken.

 SEKS DREPTE : Offisielle kilder bekrefter at seks personer ble drept under skytingen. Foto: AP /Noah Berger
SEKS DREPTE : Offisielle kilder bekrefter at seks personer ble drept under skytingen. Foto: AP /Noah Berger Vis mer