Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere engelske aviser henger ut pedofile

Nok en britisk tabloidavis trykket søndag navn og bilde på en tidligere pedofilidømte brite, som ble løslatt fra fengsel for ti år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Sunday People begrunner sitt førstesideoppslag med at mannen skal ha forsøkt å forføre unge gutter, og trosser dermed proteststormen tabloidavisa The News of the World utløste da de begynte å trykke navn, adresser og bilder av tidligere pedofilidømte.

The News of the World avsluttet i helga sin kampanje etter å ha møtt massiv kritikk fra politi og sosialarbeidere.

Avisen utløste også en heksejakt på antatte pedofile over hele England, som rammet flere uskyldige som ble ofre for navneforveksling.

Britiske myndigheter avviste lørdag at det vil bli aktuelt å offentliggjøre navn og adresser til domfelte pedofile for å forebygge nye overgrep mot barn.

- Spesifikke navn og adresser kan bare bli offentliggjort i de tilfeller der politi og tilsynsverger finner det passende, sa en talsmann for det britiske innenriksdepartementet.

Ifølge talsmannen vil man nå i stedet vurdere kravet om strengere straff for overgrep mot barn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media