- Flere enn 100 iranske reformpolitikere arrestert

De skal ha blitt tatt fra sine hjem i løpet av natten, sier talsmann for reformtilhengerne.

GATEOPPTØYER: En tilhenger av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi tørker blod fra ansiktet under demonstrasjonene i Teherans gater i går. Foto: AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI/SCANPIX
GATEOPPTØYER: En tilhenger av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi tørker blod fra ansiktet under demonstrasjonene i Teherans gater i går. Foto: AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Er du i Iran eller kjenner noen som er der? Tips oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon +47 24 00 00 00.

(Dagbladet): Flere enn 100 iranske reformpolitikere er arrestert, sier en talsmann for de reformvennlige kreftene.

Mohammad Reza Khatami, bror av den tidligere reformvennlige presidenten Mohammed Khatami, skal være blant de arresterte, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- De ble tatt fra sine hjem i løpet av natten, sier Mohammad Ali Abtahi, en av lederne i reformbevegelsen og tidligere visepresident.

De arresterte skal være medlemmer av det ledende reformpartiet Mosharekat.

ValgopprørI går demonstrerte tusenvis av iranere mot utfallet av fredagens presidentvalg.

Selv med usedvanlig høy velgermobilisering og med en klar motkandidat til president Mahmoud Ahmadinejad, endte den sittende presidenten opp med nesten dobbelt så mange stemmer som Mir Hossein Mousavi.

Valgfusk, mente Mousavis tilhengere. Andre eksperter fryktet at presidenten, med støtte fra Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, hadde gjennomført kupp og tatt kontroll over innenriksdepartementet, som kunngjorde stemmeopptellingen og valgresultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer