Flere enn 20 vil kjøpe Saab

Selskapet kan bli solgt i juli.

KRISEMØTER: Administrerende direktør for Saab Automobile Jan Åke Jonsson (t.v.) og advokat Guy Lofalk på vei inn til nok et dystert møte. Sammen la de i dag fram en plan for hvordan selskapet skal omstruktureres. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
KRISEMØTER: Administrerende direktør for Saab Automobile Jan Åke Jonsson (t.v.) og advokat Guy Lofalk på vei inn til nok et dystert møte. Sammen la de i dag fram en plan for hvordan selskapet skal omstruktureres. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selskapet kan være klart for salg i løpet av juli måned, skriver advokat Guy Lofalk, som leder omstruktureringen av den kriserammede bilprodusenten.

Lofalk og Saabs administrerende direktør Jan-Åke Jonsson la mandag fram en plan for hvordan selskapet skal omstruktureres. Ved tolvtiden kunne tingretten melde at arbeidet med omstruktureringen kan fortsette, men ikke lenger enn til 20. mai. Saabs eier, General Motors (GM), har betalt mesteparten av Saabs gjeld og har varslet at resten kommer til å bli betalt denne uken. Gjeldsforhandlingene i Vänersborg mandag var derfor kun en formalitet, ifølge Dagens Nyheter.

Av de om lag 1.300 kreditorene som var innkalt, kom kun en håndfull, ifølge nyhetsbyrået TT. Ingen av dem hadde noen innvendinger til Saabs omstruktureringsplan. Prosessen med å gjøre Saab levedyktig startet 20. februar da selskapet sto på randen av konkurs. Selskapet skal nå stå på egne bein etter å ha blitt vraket av den amerikanske eieren GM, som selv strever med å overleve økonomisk. Saab forhandler nå blant annet om å få et lån på 600 millioner dollar fra Den europeiske investeringsbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer