Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere enn 40 - ny overfylt russebuss tvangsparkert

Tredje sjåfør uten førerkort på få dager.

FOTGJENGERE: For tredje gang på noen få dager har Oslo-politiet parkert overfylte russebusser og beslaglagt sjåførenes førerkort. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
FOTGJENGERE: For tredje gang på noen få dager har Oslo-politiet parkert overfylte russebusser og beslaglagt sjåførenes førerkort. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tredje gang på noen dager er det blitt ledig jobb som russebilsjåfør i Oslo-området.

Ved 03.30-tiden natt til søndag måtte en russebuss registrert for 29 passasjerer parkere etter en politikontroll på Hjortneskaia.

- Den første rapporten fra vår patrulje på stedet forteller at det var «flere enn 40» i bussen, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Sjåføren, en norsk mann i 40-årene, ble anmeldt og fratatt førerkortet på stedet.

Politiets jurister vil se på saken over helgen og vurdere hvor lenge førerkortet skal inndras og størrelsen på forelegg for grovt brudd på trafikkreglene.

20 klager

- Politiet har loggført rundt 20 henvendelser hit i natt med klage på støy fra russ og busser. Det er litt færre henvendelser enn en vanlig russenatt, trolig fordi mange av russen var samlet på det årlige treffet på Tryvann, sier Hekkelstrand.

Bussen på Hjortneskaia kan kjøres videre når eierne finner en kvalifisert sjåfør.

- Det var ingen tekniske feil på bussen, sier politiets operasjonsleder.

Verken fra Tryvann eller andre steder i Oslo har politiet fått melding om alvorlige russe-episoder.

40 og 30 for mange

Det var to voksne sjåfører som ble fratatt førerkortet også ved de to forrige politikontrollene med overfylte russebusser.

Natt til lørdag talte politiet 61 om bord i en russebuss som ble stanset i Slemdalsveien. Vognkortet viste at bussen var registrert for 21.

På Gaustad rett ved Ullevål stadion ble både en sjåfør i 40-årene og 60 russ fotgjengere etter politikontroll av en russebuss natt til onsdag.

Bussen var registrert for 30.

Også i Larvik mistet en sjåfør førerkoret etter å ha blitt stoppet bak rattet i en overfylt buss tidlig i russefeiringen.

ANMELDT: En sjåfør av en russebil mistet lappen etter at en av passasjerene kastet egg på bilen bak. Sør-Vest Politi har nå delt videoen av hendelsen på Facebook for å advare russen. Video: Sør-Vest Politi Les mer om saken her: http://www.dagbladet.no/nyheter/denne-eggkastinga-kostet-russebilsjaforen-lappen/67525669 Vis mer
503 Service Unavailable