Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere er aktuelle som nestleder i Arbeiderpartiet

Thorbjørn Jaglands avgang som partileder åpner for kamp om nestledervervene i Arbeiderpartiet. Flere av partiets mest kjente politikere kan være aktuelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Jens Stoltenberg rykker opp til partileder, må landsmøtet finne en ny nestleder.

Ønsker man en kvinne til i ledelsen er Karita Bekkemellem Orheim og Sylvia Brustad aktuelle, skriver Aftenposten.

Men det er flere mannlige kandidater. Nord-Trøndelag Arbeiderparti har lansert tidligere landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen som nestlederkandidat. Andre jobber for tidligere AUF-leder og statsråd Trond Giske. Tidligere partisekretær Dag Terje Andersen er også ønsket av flere.

Kun én av de 17 fylkeslederne VG snakket med i søndag kveld, lanserte Trond Giske (35) som nestlederkandidat.

Fylkeslederne er opptatt av å få inn en folkelig lederfigur som appellerer til grasrota, derfor peker flere på Bjarne Håkon Hanssen (39).

- Hvis Bjarne Håkon Hanssen vil stille, er han en sterk kandidat. Vanlige folk peker på ham som et bra navn, sier fylkesleder Reidar Åsgård i Hedmark Ap til VG.

Mange ønsker også at Hill-Marta Solberg tar gjenvalg som nestleder på landsmøtet i november, selv om hun nå har hatt dette vervet i ti år. Men Solberg sier til flere aviser at hun ikke har bestemt seg for om hun vil ta gjenvalg.

(NTB)

Hele Norges coronakart