Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (1) døde etter barnehageulykke:

- Flere er avhørt med status som mistenkt

Politiet i Bergen opplyser at de ser på hendelsen som en straffesak.

OMKOM: Barnet ble funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Han døde av skadene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OMKOM: Barnet ble funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Han døde av skadene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble det kjent at ettåringen som ble hengende fast i en barnevogn i Bergen i starten av januar, døde som følge av skadene han pådro seg.

Ulykken fant sted i Akasia Paradis barnehage i Bergen.

I dag melder Bergens Tidende at flere personer er avhørt i saken med status som mistenkt.

- Det begynte som en undersøkelsessak, men er etter hvert blitt en straffesak. Flere personer er avhørt med status som mistenkt. Disse har vært bistått av forsvarere, sier politiadvokat Eli Valheim til avisa.

Hun vil ikke si om det er snakk om personer fra ledelsen, eller ansatte i barnehagen.

- Ansatte er mistenkt

Tirsdag ble det gjennomført en teknisk rekonstruksjon av ulykken inne på politihuset i Bergen. Ifølge BT ble det brukt en dukke i rekonstruksjonen.

To etterforskere fra Kripos var til stede for å bistå bergenspolitiet.

Akasia-direktør Ove-Christian Fredriksen sier til Dagbladet at det er ansatte i barnehagen som har fått endret sin status fra vitne til mistenkt i saken.

- Det er en krevende situasjon og vi jobber så godt vi kan med politiet også i denne nye fasen. Tidligere har vi sendt over rutinene våre, og vi er åpen for at dette kan få konsekvenser for rutinene våre, sier han.

Han forteller at det har blitt innført sovevakter som et midlertidig tiltak. Dette ble innført etter ønske fra de ansatte i barnehagen.

- Vi er spent på hva politiet kommer fram til og om noe kunne vært gjort annerledes. Det er en tragisk ulykke med et svært tragisk utfall, sier Fredriksen.

- Ikke problemer med vogna

Bistandsadvokat for den avdøde guttens foreldre, Torbjørn Kolås Sognefest, opplyser at familien ikke har noen kommentar til de nye opplysningene.

- Kripos og politi har undersøkt selve barnevogna, og ingenting tyder på at det var noe galt med den. Da måtte de ha gått ut med en advarsel, sier han.

Det var klokka 12.10 den 3. januar at politiet fikk melding om ulykken i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Da var gutten i live, men ikke ved bevissthet. Han ble fraktet til Haukeland sykehus.

Gutten lå i en barnevogn på et soverom i småbarnsavdelingen, uten tilsyn av voksne, da ulykken skjedde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!