Flere er siktet

Økokrim har siktet flere personer i T5PC-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 08.00 i morges gikk Økokrim til aksjon på flere steder i Oslo-området. Førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim bekrefter politiaksjonen.

- Vi kan bekrefte at vi har hatt razzia hos flere personer og hos flere selskaper tilknyttet T5PC. Aksjonen pågår akkurat nå. Vi kan ikke bekrefte hos hvem eller hvor mange steder vi aksjonerer, sier førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim til Dagbladet.no.

Økokrim vil foreløpig ikke opplyse hva T5PC-toppene er siktet for, men utgangspunktet for Økokrims etterforskning av toppene i det havarerte nettverket var bedrageri.

Boligene til flere av gründerne ble i formiddag ransaket. Også huset til en forretningsmann i Asker og et advokatkontor i Oslo er blant stedene som Økokrim har slått til mot.

Ifølge TV2 Nettavisen er boligene gründerne Chim Kjølner og Jim Wolden ransaket. Økokrim har også aksjonert mot huset til styreformann Andreas Grøstad.

Kjølner bekrefter dette.

- Politiet tok med seg en del dokumenter, samt PC-en min, som jeg akkurat har fått tilbake fra Skattekrim, sier han ifølge NTB.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.