Flere evakuert etter brann på Ensjø i Oslo

Politiet oppfordrer alle til å holde vinduer og dører lukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brenner i et boligbygg i Lensmann Hiorths Allé på Ensjø i Oslo.

Det er åpen ild og kraftig røykutvikling på taket av tre etasjers boligbygg nær de store kontorbyggene i Fyrstikkaleen. Et av de øverste leiligheten ser helt utbrent ut, og brannvesenet jobber på stedet.

- Brannen har tatt seg opp igjen og det brenner kraftig. En eldre kvinne ble hentet ut av bygget ganske tidlig og er kjørt til Ullevål sykehus, sier Tor Grøttum, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet klokka 13.30.

- Hun hadde fått i seg en del røyk og klarte ikke å komme seg ut på egenhånd, sier innsatsleder Lise Dunham.

Røykdykker skadd Brannen har startet i toppetasjen, men brannårsaken er foreløpig ukjent.

REDDET UT: En eldre kvinne ble tidlig reddet ut av brannvesenet og kjørt til Ullevål sykehus. Foto: Martin Bergersen
REDDET UT: En eldre kvinne ble tidlig reddet ut av brannvesenet og kjørt til Ullevål sykehus. Foto: Martin Bergersen Vis mer

- Bygget er gjennomsøkt og det er ikke grunn til å tro at det befinner seg flere personer der inne. Vi har evakuert bygget, samt andre bygg i området rundt på grunn av den kraftige røyken. Det jobbes hardt med å slukke brannen, men vi kan risikere at blokka brenner ned, sier Grøttum.

Det er ti personer som er bostedsregistrert i bygget, og 25 personer er evakuert fra adressen og omkringliggende boliger.

- En av våre egne røykdykkere ble skadd under slukningsarbeidet. Personen fikk noen takplater over seg og ble fraktet til legevakta, sier brigadesjef Jan Erik Andersen til Dagbladet.

Kontrollert nedbrenning Brannvesenet lar nå den øverste etasjen kontrollert brenne ned.

- Vi fikk melding om brannen klokka 11.05 og det brenner kraftig i boligkomplekset, sier Arne Nurmi i Brann- og redningsetaten.

FLERE EVAKUERT: Flere er evakuert etter en brann i et boligkompleks på Helsfyr i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FLERE EVAKUERT: Flere er evakuert etter en brann i et boligkompleks på Helsfyr i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

På Twitter skriver Brann- og rdeningsetaten at en person er reddet ut av bygget med stige.

En person har blitt tatt hånd om av ambulansepersonell og er fraktet vekk på båre, forteller Dagbladets reporter på stedet.

UTBRENT: En av leiligheten i toppetasjen på bygget seg helt utbrent ut. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
UTBRENT: En av leiligheten i toppetasjen på bygget seg helt utbrent ut. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer