Flere eventyr fra Behn

Mens prinsesse Märtha leser eventyr for barn, lager Ari Behn eventyr for voksne. Reisebrevet i tv-kanalen Metropol er ikke det eneste han har laget for norske medier. I går var det en tydelig presset forfatter som møtte media etter at hans flørt med narkotika var blitt vist på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først nektet Behn å kommentere den omstridte dopfilmen, men etter at han hadde promotert boka «Den lille prinsen» for Bokklubbenes nye internettsatsing, kom han på bedre tanker. Prinsesse Märthas kjæreste ville imidlertid ikke på noen måte gå med på at han forherliget narkobruk.

- Jeg tar sterkt avstand fra narkotika og berømmer alle mennesker som engasjerer seg mot det, sa han.

- Har du selv brukt stoff?

- Det behøver jeg ikke svare på, svarte han nølende.

Den omstridte forfatteren mener reiseskildringen fra Vegas er en iscenesatt virkelighet, og ikke en dokumentar. Den ble vist på tv-kanalen Metropol i mars i fjor, og han er lite begeistret for gårsdagens reprise på TV2.

Men reisebrevet fra Las Vegas er ikke det eneste Behn har laget. For nettstedet femme.no, har han laget ti reisebrev med innbakte kvinneportretter. Hvorvidt dette er fakta eller fiksjon aner ikke redaksjonssjef Lill Kristin Syversen.

- Jeg vet at han har vært på alle disse stedene, men vet ikke om alt han skriver er selvopplevd. Han tilbød selv å levere en serie med tekster om kvinner han hadde møtt, og som hadde formet livet hans, sier Syversen. Her utdrag fra Behns reisebrev på femme.no:

Pisset på tyskere

Behn i New York: Jeg driter i tyskere, de er elendige mennesker og kan ikke brukes til annet enn å spille fotball. Jeg vet de også er gode til å starte krig - ja, svære kriger som bryter ut over hele verden slik en blekkflekk kan vokse på et brevpapir vætet av tårer.»

Så forteller Behn hvordan han havnet på byen i New York med en gjeng tyske marinegaster. Muskuløse machomenn som lot seg lure av en gjeng med fem fargede transvestitter - og tok dem med inn på herretoalettet. Der kom det for en dag at de lekre damene var menn. Og Behn var med.

«Nå har vi sjansen! ropte jeg.»

«La oss pisse på tyskerne!»

«Det var et stort øyeblikk. Pissinga var én ting, men å se ansiktene til tyskerne da de svarte frøknene dro fram ting som åpenbart tilhører menn og som kan brukes til både dette og hint, ble de skrekkslagne og tok imot uten å gjøre motstand. Fem svarte karer fra New York - pluss meg. Jo da, vi visste å hevne all dritten tyskerne har påført verden.»

Casablanca

Fra Casablanca kan Ari Behn fortelle oss at han i alle fall ikke er homo.

Vi var begge menn og det var ikke en kjeft som stusset over at Valentino Valderon slikket meg i øret. Vi gikk barbeint på stranda, vi holdt rundt hverandre. (...) «Blir du kåt?» spurte Valentino. En halvnaken unggutt jogget forbi oss, svær og muskuløs. «Syns du ikke at han er vakker? Føler du ingenting - der nede?»

«Valentino var en av mine beste venner, det var helt i orden at han spurte. Jeg ristet på hodet.»

Og litt seinere, på hotellet:

«Kjenner du noe nå, da? spurte han idiotisk, utspjåket som kvinne. Kledd i sort kjole og med hvitt pudder på haken og kinnene, bøyde han seg over meg i senga. Visst prøvde han å kysse meg. Jeg lukket øynene og et svakt øyeblikk kjente jeg ingen forskjell. Men så kom vissheten om hva jeg virkelig elsket, det handlet aller minst om kjønn og kropp.»

«Den jeg elsker ville aldri ha spurt, hvisket jeg. Hun ville ha visst hva jeg følte, hele tiden.»

«...rasshølet...»

Vegas-turen endte ikke bare opp i Metropol TV. Det nå nedlagte mannebladet «Basic», publiserte en «fotoroman» fra Behns Las Vegas-tur.

Fotoromanen begynner med følgende tekst, med et bilde av Behn som sitter på et hotellrom i Las Vegas og skriver: Jeg er rasshølet som livet strømmer gjennom. Jeg sluker hva faen som helst. Det spiller ingen rolle om det smaker godt eller vondt. »

Til et bilde av Behn i forsetet på en bil, med en av de polske «brats» i baksetet:

«Jeg vil han skal se at jeg er en gudinne. Jeg vil han skal forstå at selv om jeg knuller for penger og lar meg spytte på av smågutter, er jeg kommet til Las Vegas for å rettlede de troende.»

Og under et bilde av Behn som Elvis-kopi:

«Elvis er en hvit ku. Elvis får gratis drinker i alle barer og kliner med gifte koner. Elvis er hellig og gjør hva faen han vil. Elvis puler på kreditt fra Gud.»

Hva som er eventyr og hva som er fakta, kan bare Behn selv svare på. Og han svarte ikke på så mye i går. Men at Behn skal ha pisset på en gjeng muskuløse, tyske sjømenn på en herredass i New York - og kommet fra det i live? Vi får spørre ham neste gang...

TAR AVSTAND: Prinsesse Märthas kjæreste, forfatteren Ari Behn, vil ikke på noen måte gå med på at han forherliger narkobruk. - Jeg tar sterkt avstand fra narkotika og berømmer alle mennesker som engasjerer seg mot det, sa han i går.