Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere Facebook-kontoer hacket

Politiet i Haugesund har fått flere meldinger.

HACKET: Flere bekymra Facebook-brukere ringte i går politiet i Haugesund og mente de var hacket. Omfanget er ukjent. Foto: AFP/LEON NEAL/SCANPIX
HACKET: Flere bekymra Facebook-brukere ringte i går politiet i Haugesund og mente de var hacket. Omfanget er ukjent. Foto: AFP/LEON NEAL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingene kom til operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ved 22.30-tiden. Foreløpig kjenner politiet til et titall tilfeller.

- Det dreier seg om to personer og flere i deres respektive vennekrets. De to kjenner hverandre ikke og bor på forskjellige steder i politidistriktet, opplyser operasjonsleder Johan Inge Særsten til NTB.

Brukerne som har meldt inn om hackerangrep, har først fått opp meldingen «You are next». Deretter har profilbildet deres blitt byttet ut med en animasjon og passordet blitt endret, ifølge politiet.

- Dermed har de mistet tilgangen til kontoen sin. Noen har også mistet tilgangen til Hotmail-kontoer de har i tilknytning til Facebook, sier operasjonslederen.

Politiet sier det foreløpig ikke er mye annet de kan gjøre enn å mane publikum til forsiktighet. Onsdag vil de ta kontakt med Facebook for å se om noe kan gjøres med problemet.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media