Flere får rett til dagpenger

Skal gjøre det lettere for bedrifter å permittere.

VIL SENKE KRAVET TIL DAGPENGER: Det melder Jens Stoltenberg i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VIL SENKE KRAVET TIL DAGPENGER: Det melder Jens Stoltenberg i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil senke kravet for utbetaling av dagpenger til 40 prosents permittering.

I dag er kravet at arbeidstiden må bli redusert med 50 prosent før retten til dagpenger slår inn. Regjeringen foreslår å senke kravet til 40 prosent, tilsvarende to arbeidsdager på en uke, for å gjøre det lettere å gjennomføre såkalte rullerende permitteringer.

I tillegg ønsker regjeringen å utvide avbruddsperioden ved permittering på grunn av jobbing, uten at det påløper nye lønnspliktdager og ventedager får dagpengeutbetaling, fra fire til seks uker, ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor.

- Med disse endringene blir det enklere å fordele permitteringer, helt eller delvis, på flere arbeidstakere og over lengre tidsrom. Forslagene imøtekommer et sterkt ønske hos partene i arbeidslivet, sa statsminister Jens Stoltenberg under sitt besøk hos Eramet AS i Sauda tirsdag.

Endringene gjør det lettere å fordele hele eller delvise permitteringer på flere personer over lengre perioder uten å bli belastet med kostnadene med nye lønnspliktdager.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet ønsker å gjennomføre de foreslåtte endringene så snart som mulig, senest fra 1. juli.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer