Flere får rett til dagpenger

Skal gjøre det lettere for bedrifter å permittere.

VIL SENKE KRAVET TIL DAGPENGER: Det melder Jens Stoltenberg i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VIL SENKE KRAVET TIL DAGPENGER: Det melder Jens Stoltenberg i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil senke kravet for utbetaling av dagpenger til 40 prosents permittering.

I dag er kravet at arbeidstiden må bli redusert med 50 prosent før retten til dagpenger slår inn. Regjeringen foreslår å senke kravet til 40 prosent, tilsvarende to arbeidsdager på en uke, for å gjøre det lettere å gjennomføre såkalte rullerende permitteringer.

I tillegg ønsker regjeringen å utvide avbruddsperioden ved permittering på grunn av jobbing, uten at det påløper nye lønnspliktdager og ventedager får dagpengeutbetaling, fra fire til seks uker, ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor.

- Med disse endringene blir det enklere å fordele permitteringer, helt eller delvis, på flere arbeidstakere og over lengre tidsrom. Forslagene imøtekommer et sterkt ønske hos partene i arbeidslivet, sa statsminister Jens Stoltenberg under sitt besøk hos Eramet AS i Sauda tirsdag.

Endringene gjør det lettere å fordele hele eller delvise permitteringer på flere personer over lengre perioder uten å bli belastet med kostnadene med nye lønnspliktdager.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet ønsker å gjennomføre de foreslåtte endringene så snart som mulig, senest fra 1. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.