Flere får skatteoppgjør tidligere enn normalt

Noen må likevel vente til oktober, slik de alltid har gjort.

TIDLIGERE SKATTEOPPGJØR: Skatteoppgjøret er klart fra mandag 25. juni for de fleste lønnstakerne og pensjonistene, og færre må vente til oktober. Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX
TIDLIGERE SKATTEOPPGJØR: Skatteoppgjøret er klart fra mandag 25. juni for de fleste lønnstakerne og pensjonistene, og færre må vente til oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteoppgjøret er klart fra mandag 25. juni for de fleste lønnstakerne og pensjonistene. Men i motsetning til tidligere år, er det færre som må vente fram til oktober før de får oppgjøret.

Det blir løpende skatteoppgjør fram til oktober, opplyser Skatteetaten. Den nye ordningen som trer i kraft i år, går ut på at det blir ukentlige oppgjørspuljer fra siste uke i juli og fram til siste oppgjør, som er 17. oktober. Personlige næringsdrivende blir for første gang inkludert i ordningen med løpende skatteoppgjør.

Noen må likevel vente til oktober, slik de alltid har gjort.

- Skattytere med kompliserte økonomiske forhold vil måtte vente til oktober med å få skatteoppgjøret sitt, det samme gjelder de som av ulike årsaker tas ut til kontroll, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Astrid Bugge Mjærum.

De som har valgt å få skatteoppgjør elektronisk, får tilsendt tekstmelding eller e-post så snart skatteoppgjøret er klart, og slipper å få det tilsendt på papir. Over 400 000 skattytere har valgt denne ordningen.

I fjor fikk nesten 2,8 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt i juni. Av disse fikk nesten 2,2 millioner personer penger tilbake, mens nærmere 440 000 måtte betale restskatt.

For å unngå å betale renter på restskatt kan man velge å betale tilleggsforskudd senest 31. mai.

(NTB)