Været:

Flere farevarsler: - Vanskelig å kjøre og gå

Meteorologisk insitutt har sendt ut flere farevarsler mandag. I nord skal det blåse kraftig, i vest skal komme mye snø, mens det på Østlandet kan være speilglatt.

GLATT: Meteorologene har sendt ut advarsel til både kjørende og gående på Østlandet mandag. Foto: Meteorologisk institutt
GLATT: Meteorologene har sendt ut advarsel til både kjørende og gående på Østlandet mandag. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Publisert

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø for deler av Vestlandet mandag. Farevarselet gjelder fra mandag kveld til tirsdag kveld, skriver de på Twitter.

- Fra mandag kveld til tirsdag kveld er det ventet mye snø over 200-400 meter. I indre strøk kommer snøen også lavere enn 200 meter, mens man i ytre strøk må over 400 meter.

Lokalt kan det falle 15 til 25 centimeter, mens det i høyden kan komme mer, ifølge meteorologene.

Speilglatt

Det er også sendt ut kraftige advarsler til veifarende på store deler av Østlandet og båtfolk og andre langs kysten av Vest-Finnmark:

- Isen kan være vanskelig å se - kjør og gå forsiktig! er det bokstavlige farevarselet fra Metereologene på Twitter til østlendinger på glattisen. For det er regndråper og fuktighet som fryser på bakken.

Meteorologene understreker at isen kan være vanskelig å se.

Kraftig vind

Lyspunktene er at vakthavende statsmeteorolog Julie Solsvik Vågane forteller om kortvarige problemer både i Vest-Finnmark og på Østlandet.

- Det blåser liten storm mot Vest-Finnmark. Lavtrykket vil avta fra tirsdag ved 13-tiden. Og på Østlandet ligger det an til bedring fra 16-tiden i dag. Da skal det meste av regnet ha gitt seg, sier Solsvik Vågane til Dagbladet.

Deretter er det ikke noen faretruende signaler om vintervær eller kjøreforhold noen områder i landet fram mot neste helg. Da er det foreløpig mer usikkert hva som skjer med været.

Sør-Norge får iallefall noen kuldegrader de første dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer