Flere fattige med rødgrønn regjering

Etter åtte år med regjeringsmakt er det 15000 flere fattige barn i Norge.

REFSER: Tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland er kritisk til mangel på tiltak for fattige barn. Krav om tiltak mot fattigdom kommer opp på landsmøtet som starter i morgen. Foto: Jacques Hvistendahl
REFSER: Tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland er kritisk til mangel på tiltak for fattige barn. Krav om tiltak mot fattigdom kommer opp på landsmøtet som starter i morgen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken kommer opp på Ap's landsmøte, som starter i morgen. Ifølge EUs målemetode for fattigdom var 91000 barn (8,7 prosent) i alderen 0—17 år fattige i 2005. I 2011 var tallet 106000 barn (9,5 prosent). De fattige barna har oftest foreldre som er enslige eller er innvandrere med lav inntekt.

Ap's tidligere leder Thorbjørn Jagland har en rekke ganger kritisert Ap og regjeringen for manglende tiltak mot fattigdom. Barnetrygda Nå gjentar han kritikken.

- I disse dager er det 50 år siden jeg meldte meg inn i Arbeiderpartiet. Det jeg husker best fra den tida er barnetrygda, som var en garanti for at alle barn hadde noe hver måned. Og at skolens aktiviteter skulle være gratis. Jeg tror de samme tingene kan hjelpe i dag. Det er viktig for barn med fattige foreldre at de har råd til å være med på fellesaktiviteter, sier Jagland. Skolemat og bolig - Jeg har tro på et varmt måltid hver dag på skolen. Da får fattige barn noe de trenger og de er med i et fellesskap i hvert fall en gang i døgnet, sier han.

- Boligpolitikken er like fundamental som for 50 år siden. Den gang var den utjamnende, nå finnes det praktisk talt ikke boligpolitikk, bare boligmarked, sier Jagland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer