Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere fikk sjokk og panikk

Får hjelp på tyrkisk sykehus nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deputy manager Fatih Fadir i reiseselskapet Detur sier til Dagbladet at 27 av de 189 passasjerene er sendt til sykehus. To har brukket benet, og resten har røykskader og andre småskader. Han opplyser at de fleste av de 27 er norske.

- Flere passasjerer fikk sjokk og panikk inne i flyet. Det skjønner jeg veldig godt, det er en naturlig reaksjon hvis man ikke har opplevd en evakuering fra fly tidligere, sier Fatih Fadir til Dagbladet.

Han forteller at de ikke vet årsaken til brannen ennå.

Brann i cockpit
- Etter det vi vet nå startet det med en brann i cockpit. Vi vet ennå ikke hvordan brannen startet, sier Fadir som opplyser at flyet var 2009 modell og at det var svensk besetning i cockpit.

Urolige
- Vi hadde en lege relativt raskt på stedet som fikk roet ned noen av pasasjerene og tok hånd om situasjonen. Det var en del røykutvikling og dette førte til at noen ble veldig urolig. Det var også ansatte som fikk reaksjoner. Vi prøvde å gjøre det vi kunne for alle ombord, sier Deputy manager Fatih Fadir i reiseselskapet Detur til Dagbladet.

De fleste passasjerene tok et fly fra Antalya som tok av klokken 0715 norsk tid. 157 personer er på flyet og kommer hjem til Trondheim og Ålesund i dag.

- Det var 31 passasjerer som ikke ble med dette flyet. 27 er på sykehuset og ytterligere fire passasjerer ville ikke reise hjem i dag. De blir alle tatt hand om etter beste evne i Tyrkia, sier Fadir.

- Vi vet ikke hvor lenge de blir værende på sykehuset, det er opp til legen på sykehuset å bestemme. Vi er i fortløpende kontakt med sykehuset og forsøker å få mer informasjon om dette, sier Fadir. 

- Fire personer nekter også å fly på dette tidspunktet. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette for disse ved å finne et fly en annen dag, sier Fadir.

- Forferdelige nyheter
Fadir sier det var forferdelig å motta nyheten om flybrannen, og sier de aldri har opplevd lignende hendelser med flyselskapet Corendon. Han føler likevel at Detour har kontroll over situasjonen.

- Har ikke opplevd noe tidligere. Først og fremst er vårt fokus på passasjerene og skader. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet. Dette er beklagelig, men vi må være så rolig som mulig, sier Fadir