RUGER OVER ISLAND: Dette satellittbildet ble tatt av ekstremværet «Cato», så lå plasser ved Island i går. Det er ventet at han vil treffe Nordland i ettermiddag, mens ekstremværet «Dagmar» treffer Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag. Satellittbilde: Meteorologisk institutt
RUGER OVER ISLAND: Dette satellittbildet ble tatt av ekstremværet «Cato», så lå plasser ved Island i går. Det er ventet at han vil treffe Nordland i ettermiddag, mens ekstremværet «Dagmar» treffer Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag. Satellittbilde: Meteorologisk instituttVis mer

Flere fjelloverganger stengt

Meteorologene utvider sitt ekstremværvarsel til også å gjelde Sogn og Fjordane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag er døpt «Dagmar» og vil være blant de ti sterkeste stormene som har rammet de siste 30 årene, melder Meteorologisk institutt (MET).

Lenger nord er det ekstremværet «Cato» som slår inn, også det med vindkast på opp mot 45 sekundmeter.

Flere fjelloverganger var stengt natt til 1. juledag, blant dem Rv 7 over Hardangervidda, Rv 13 over Vikafjellet og Rv 15 over Strynefjellet.

Fv 50 Hol-Aurland og Fv 53 Tyin-Årdal var også stengt på grunn av uvær, mens trafikken mellom øst og vest gikk som vanlig over E16 Filefjell og Rv 52 Hemsedalsfjellet.

Også i Midt- og Nord-Norge var en rekke fjelloverganger stengt natt til 1. juledag, blant dem E6 over Saltfjellet og E10 over Bjørnfjell.

Ferjesambandet Bodø-Moskenes-Værøy-Røst i Nordland er også innstilt på grunn av uvær.

Hurtigruten MS «Trollfjord» har også kansellere turen mellom Trondheim og Bergen på grunn av været. Båten blir liggende til kai i Trondheim de neste fire dagene.

(NTB)