Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere flypassasjerer i september

Hovedsakelig på grunn av vekst i utenlandstrafikken.

 FLERE FLYR UTENLANDS:  4,6 millioner mennesker fløy til og fra 46 norske flyplasser i september. Foto: ESPEN BRAATA
FLERE FLYR UTENLANDS: 4,6 millioner mennesker fløy til og fra 46 norske flyplasser i september. Foto: ESPEN BRAATA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 4,6 millioner mennesker fløy til og fra en av landets 46 Avinor-eide flyplasser i september, hovedsakelig på grunn av vekst i utenlandstrafikken.

Totalt ble det registrert 4 595 879 passasjerer til eller fra Avinors lufthavner i september, 0,5 prosent mer enn i samme måned i fjor.

Ifølge Avinor skyldes økningen først og fremst en vekst på 3,5 prosent i utenlandstrafikken. Innenlandsrutene opplevde en passasjernedgang på 1,2 prosent sammenlignet med september i fjor.

Septembertallene viser for øvrig at det var en nedgang i passasjertallet i både Bergen, Stavanger og Trondheim. Flesland hadde en reduksjon på 1,8 prosent, Sola en nedgang på hele 3,8 prosent, mens fallet var på 1,4 prosent på Værnes. Ved alle flyplassene går innenlandstrafikken mest ned - med 4,4 prosent på Flesland, 5,1 prosent på Sola og 3,5 prosent på Værnes.

Ved Oslo lufthavn Gardermoen var det en økning i antall reisende på 3 prosent - 0,4 prosents økning innenlands og 5,2 prosent utenlands. Totalt reiste 2 303 219 passasjerer til eller fra Oslo lufthavn i september.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!