Flere flyplasser kan bli stengt lørdag

Avinor-ansatte og flyteknikere kan gå ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens vekterstreiken allerede skaper kaos og stengte flyplasser, kan enda flere flyplasser bli streikerammet fra lørdag hvis meklingene i Avinor-oppgjøret og oppgjøret for flyteknikerne ikke fører fram.

Torsdag setter LO Stat og Spekter seg sammen hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på årets tariffoppgjør i Avinor.

Det samme gjør Norsk Flytekniker Organisasjon og NHO Luftfart. Begge oppgjørene har frist natt til lørdag, og hvis meklingen ikke fører fram kan store deler av norsk luftfart bli rammet av streik lørdag morgen.

LO Stat har tatt ut 176 ansatte ved ni flyplasser, og de fleste av disse kan bli stengt i tilfelle streik. Det gjelder flyplassene i Brønnøysund, Førde, Evenes, Kirkenes, Vigra og Hovden. I tillegg vil Værnes og Gardermoen bli rammet av redusert drift. Det er ansatte organisert i Norsk Tjenestemannslag og EL&IT Forbundet som eventuelt vil streike, yrkesgrupper som elektromontører, brann- og havarimannskap, teknikere og lufthavnbetjenter.

Norsk Flytekniker Organisasjon har tatt ut alle sin 479 medlemmer i streik fra lørdag, og hvis meklingen ikke fører fram vil Gardermoen, Flesland, Sola, Værnes, Bodø og Tromsø rammes.

(NTB)