Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere flyplasser stenger på grunn av streiken

Men det er lite kø på Gardermoen i morgentimene.

LITE KØ: Det er lite kø på Gardermoen i morgentimene i dag. Bildet er fra fredag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LITE KØ: Det er lite kø på Gardermoen i morgentimene i dag. Bildet er fra fredag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vekterstreiken har tidligere skapt køkaos på flere flyplasser i landet, og flere flyplasser er stengt.

I tillegg til flyplassene i Alta, Sandnessjøen og Kristiansund, som har stengt i hele dag, stenger Bodø lufthavn klokka 11.30.

Opptrapping Flyplassene i Førde og Leknes vil også bli rammet om opptrappingen i morgen blir gjennomført. Opptrappingen i morgen vil også føre til at flere av de flyplassene som allerede er rammet vil bli stengt. Dette gjelder Tromsø lufthavn, som blir stengt i morgen kveld, men flere av flyplassene sier at de ikke ennå vet hva konsekvensene vil være.

Avinors nettsider kan du holde deg oppdatert på hvilke flyplasser som blir rammet av streiken.

På samtlige av de rammede flyplassene som ennå er åpne, oppfordrer Avinor reisende til å møte opp tidlig, slik at køer som oppstår ikke skaper problemer.

Oslo lufthavn Gardermoen vil bli rammet enda hardere av en opptrapping i morgen, da vil ytterligere 50 vektere fra Norsk Arbeidsmandsforbund bli tatt ut i streik. Da vil bare fem av femten sluser i sikkerhetskontrollen være bemannet.

Men i dag er det gode nyheter fra Oslo lufthanv, presseansvarlig sier at det ikke er meldt om lange køer så langt i dag.

- Vi hadde litt kø i 5-tiden, det var da en ventetid på mellom 20 og 30 minutter, sier Jo Kobro, presseansvarlig ved flyplassen.

- Møt tidlig Han oppfordrer reisende til å fortsette å møte opp tidlig til sine flyavganger.

- Det er takket være passasjerene vi har såpass lite problemer med streiken, de møter opp tidlig og er ved godt mot, sier Kobro.

Han sier at det ikke er noen grunn til å avbestille reiser.

- Flere har booket om sine billetter eller avbestilt, men det er det ingen grunn til, sier Kobro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling