Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere foreldre ved 13-åringens tidligere skoler har tipset politiet

Politiet etterforsker dødsfallet tett.

ETTERFORSKER BREDT:
Politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Innlandet politidistrikt. Bak påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ETTERFORSKER BREDT: Politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Innlandet politidistrikt. Bak påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mora til den 13 år gamle jenta som ble funnet død i hytta på Beitostølen nyttårsaften, fortalte selv i et intervju med TV 2 i 2012 om hennes lange kamp mot mobbing av dattera.

Nå er mora selv siktet for grov omsorgssvikt og for å ikke ha gitt datteren nødvendig hjelp.

13-åringen er født og oppvokst i Bærum. I 2012 byttet hun skole fra Gullhaug skole i Lommedalen til Lesterud skole i Lommedalen. Ifølge mora skjedde skolebyttet på grunn av mobbing, og politiet i Asker og Bærum har etter at saken ble offentlig kjent søndag mottatt flere tips fra foreldre på skoler der 13-åringen har gått.

Har fått tips - Vi har fått tips fra foreldre på skoler der 13-åringen tidligere har gått. Hva disse tipsene går ut på, kan jeg ikke gå inn på. Tips er kommet både hit og til Innlandet politidistrikt. Vi har også viderebrakt våre tips dit, sier politiførstebetjent i ungdomspatruljen i Asker og Bærum, Trine Svartås, til Dagbladet.

Hun sier det foreløpig ikke har vært en stor tipsmengde etter at saken med 13-åringen ble kjent.

Også Innlandet politidistrikt, som etterforsker saken, har hatt kontakt med foreldre ved tidligere skoler.

- Vi har vært i kontakt med foreldre og andre personer i forbindelse med skolene jenta tidligere har gått på. Det er viktig for etterforskningen, sier Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat ved Innlandet politidistrikt, til Dagbladet.

Hasle vil ikke gå nærmere inn på hva denne kontakten har bestått i.

Etterforsker bredt Innlandet politidistrikt etterforsker dødsfallet bredt. Fengslingsmøtet av moren er berammet til klokka 13.00 i morgen.

Politiet bruker nå alle ressurser på å etterforske om det har skjedd omsorgssvikt, og presiserer at siktelsen for omsorgssvikt relateres til de vurderinger mor har gjort med hensyn til datterens helsetilstand.

- Det er framkommet opplysninger om at mor har slåss for sin datter over tid, og politiet vil foreta en bred etterforsking for å sikre at alle sider ved saken blir belyst. I dette ligger også etterforsking av hva de ulike offentlige etater har visst, undersøkt og foretatt seg, sier påtalesjef i Innlandet politidistrikt Linn Hilde Fosso i en pressemelding.

- Det er forståelig at en slik hendelse skaper sterke reaksjoner, men politiet ber om at publikum har tillit til at politiet vil finne ut hva som har skjedd i saken. Det manes til forsiktighet overfor yngre medborgere slik at ikke nye ofre skapes, sier hun.

Forebyggende arbeid Politiet i Asker og Bærum jobber kontinuerlig med mobbeproblematikken i skolesystemet.

- Generelt er vi inne på noen barneskoler hvis foreldre eller skolen selv har tatt kontakt. Da kan vi for eksempel si noe om mobbing. På ungdomsskoler har vi for eksempel foreldresamtale med mobbere. Vi har mer kontakt med den problematikken på ungdomsskoler enn barneskoler, sier Trine Svartås til Dagbladet.

Politioverbetjent og forebyggende koordinator i Asker og Bærum, Ole Magnus Jensen bekrefter det samme.

- Vi får med jevne mellomrom henvendelser fra barneskoler også om forhold som etter lovens bokstav er straffbart. Disse prøver vi så langt det er mulig å løse mellom skole, foreldre og elever, sier Jensen til Dagbladet.

Han forteller at terskelen er lav for at skoler tar kontakt med politiet.

- Vi har et godt samarbeid og en god dialog med alle skolene. I Asker og Bærum har alle skoler en politikontakt de kan kontakte ved behov, sier Jensen.

På spørsmål om politiet har jobbet spesielt opp mot de tre aktuelle skolene jenta, har gått på, svarer Jensen:

- Det har ikke vært noe spesielt med noen av de skolene i forhold til andre skoler i kommunen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media