Flere fortsatt savnet etter Brussel-terroren

Arbeidet med å identifisere dødsofrene etter Brussel-terroren tar tid, og et stort antall personer er fortsatt savnet etter angrepet. Samtidig begynner det å tegne seg et bilde av dem som ble rammet.

SORG: Flere er fortsatt savnet etter eksplosjonene på metroen og flyplassen Zaventem i Brussel. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SORG: Flere er fortsatt savnet etter eksplosjonene på metroen og flyplassen Zaventem i Brussel. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Så langt er det kjent at ofrene for terroren i Belgia kom fra Peru, Marokko, Nord-Amerika og Europa. De var mødre, embetsfolk, studenter og misjonærer som tilfeldigvis befant seg på flyplassen og T-banen hvor bombene gikk av og drepte 31 personer og såret 270.

Arbeidet med å identifisere ofrene har vist seg å være vanskelig og tidkrevende.

- Prosessen er blitt komplisert av de spesielt voldelige eksplosjonene og at det er flere utlendinger blant dem, sier en polititalsmann til TV-kanalen RTBF.

Fortsatt er det flere familier som ikke har fått kontakt med sine slektninger etter angrepet. På en Facebook-side for savnede etter terroren ligger det bilder av menn og kvinner - unge og eldre.

Skulle til New York Ifølge Belgias utenriksminister Didier Reynders kommer ofrene fra 40 forskjellige land, og de reflekterer Belgias internasjonale natur - som den symbolske hovedstaden i Europa.

Det første dødsofferet som ble navngitt var Adelma Marina Tapia Ruiz, en 37 år gammel kvinne fra Peru som hadde bodd i Belgia i ni år. Hun ble drept av én av de to eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer