Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere fortsatt savnet etter Brussel-terroren

Arbeidet med å identifisere dødsofrene etter Brussel-terroren tar tid, og et stort antall personer er fortsatt savnet etter angrepet. Samtidig begynner det å tegne seg et bilde av dem som ble rammet.

SORG: Flere er fortsatt savnet etter eksplosjonene på metroen og flyplassen Zaventem i Brussel. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SORG: Flere er fortsatt savnet etter eksplosjonene på metroen og flyplassen Zaventem i Brussel. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt er det kjent at ofrene for terroren i Belgia kom fra Peru, Marokko, Nord-Amerika og Europa. De var mødre, embetsfolk, studenter og misjonærer som tilfeldigvis befant seg på flyplassen og T-banen hvor bombene gikk av og drepte 31 personer og såret 270.

Arbeidet med å identifisere ofrene har vist seg å være vanskelig og tidkrevende.

- Prosessen er blitt komplisert av de spesielt voldelige eksplosjonene og at det er flere utlendinger blant dem, sier en polititalsmann til TV-kanalen RTBF.

Fortsatt er det flere familier som ikke har fått kontakt med sine slektninger etter angrepet. På en Facebook-side for savnede etter terroren ligger det bilder av menn og kvinner - unge og eldre.

Skulle til New York Ifølge Belgias utenriksminister Didier Reynders kommer ofrene fra 40 forskjellige land, og de reflekterer Belgias internasjonale natur - som den symbolske hovedstaden i Europa.

Det første dødsofferet som ble navngitt var Adelma Marina Tapia Ruiz, en 37 år gammel kvinne fra Peru som hadde bodd i Belgia i ni år. Hun ble drept av én av de to eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel.

Tapia sto klar til å dra til New York sammen med sin belgiske ektemann, Christophe Delcambe, og deres tre år gamle tvillingdøtre.

De andre tre overlevde eksplosjonen fordi jentene hadde stukket av fra foreldrene og Delcambe løp etter dem. Én av jentene ble skadd av prosjektiler fra bomben.

- De tok bort alt hun ønsket å gjøre med livet sitt, sier broren Fernando Tapia til peruanske medier.

Ett annet offer er blitt navngitt som den 20 år gamle belgiske jusstudenten Leopold Hecht. Han ble drept i bombeanslaget mot T-banestasjonen Maelbeek i sentrum av Brussel.

Embetsmannen Olivier Delespesse skal også være blant de drepte, ifølge arbeidsgiveren, regjeringen i den franskspråklige delstaten Wallonia. Han ble drept i angrepet på T-banen, ifølge lokale medier.

Klappjakt på etterlyst Politiet i Belgia arbeider fortsatt på spreng med å finne svar hva nøyaktig hva som har skjedd. Minst en av personene bak angrepet fortsatt på frifot.

Et overvåkingsbilde fra flyplassen viser tre antatte gjerningsmenn med hver sin bag på en tralle. To av de tre sprengte seg selv i aksjonen, mens den tredje satt igjen en bag og stakk fra stedet. Hvem den tredje er, er ikke kjent, men belgisk politi har gått ut med en etterlysning.

- Den tredje mistenkte har på seg en lys jakke og en hatt og er fortsatt på frifot. Han satte fra seg en stor bag og dro før eksplosjonene, sier statsadvokat Frédéric van Leeuw onsdag.

Politiet har identifisert de to mennene som utløste bombene som Najim Laachraou og Ibrahim El Bakraoui.

Belgisk politi tror sistnevntes bror, Khalid El Bakraoui, utførte angrepet mot metroen i Brussel og sprengte seg selv. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart