Flere fortsatt savnet i Aten etter at 16 omkom i flom

Mens regnet pøser ned i Aten, leter redningsmannskap etter seks savnede personer.

EKSTREMVÆR: Torsdag morgen bekreftet greske myndigheter at 16 personer har mistet livet i vannmassene. Regjeringen har erklært dagen som offisiell sørgedag. Foto: NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS/REUTERS/SCANPIX
EKSTREMVÆR: Torsdag morgen bekreftet greske myndigheter at 16 personer har mistet livet i vannmassene. Regjeringen har erklært dagen som offisiell sørgedag. Foto: NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det var som en tsunami, sier butikkeieren Evangelos Kolovetzos.

Torsdag morgen bekreftet greske myndigheter at 16 personer har mistet livet i vannmassene. Regjeringen har erklært dagen som offisiell sørgedag.

- En offisiell sørgedag er det minste vi kan gjøre nå, sier Hellas' statsminister Alexis Tsipras.

Store nedbørsmengder gjør redningsarbeidet vanskelig, etter at den voldsomme flommen traff Aten.

Redningsmannskap har opplyst at en mann som tidligere var savnet, er funnet i sin egen bil, som han ikke kom seg ut av på grunn av oversvømmelsene. Men seks mennesker er fortsatt ikke gjort rede for.

Flommen har rammet flere mindre byer rett vest for Aten. 150 brannfolk er ifølge avisen Kathimerini sendt til Mandera og Nea Peramos for å lete etter ofre og pumpe vann ut av boliger, næringslokaler og gater, der det nå ligger tonnevis med vrakgods.

- Vi har aldri måttet håndtere en slik situasjon før, med så mange ofre på så kort tid, sier Constantinos Palaioroutis, direktør i et lokalt sykehus.

Det er meldt mer nedbør de neste dagene, og flere store veier i Aten er stengt på grunn av det usedvanlige uværet.

Skolene i de rammede områdene vest for hovedstaden var torsdag stengt for andre dag på rad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer