Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere frykter HIV-smitte i Bergen

Fem personer har i dag meldt seg med bekymring om at de kan ha blitt HIV-smittet i en sauna i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERGEN (Dagbladet): I går ble en 73 år gammel mann varetektsfengslet, siktet for hallikvirksomhet og medvirkning til mulig spredning av HIV. Politiet mener at en rekke menn har kjøpt sex i Tropic Sauna og Solstudio, som eies av siktede.

- Svært bekymret

- Jeg er blitt kontaktet av fire svært bekymrede menn og konen til en tidligere mann. Hun var bekymret for at eks-mannen kan ha blitt HIV-smittet, og de fire mennene har nok vært i den samme saunaen, sier smittevernsoverlege Øystein Søbstad i Bergen kommune til Dagbladet.

Politiet har også mottatt noen henvendelser fra menn som er engstelige, men de kan være de samme som er blitt henvist til Søbstad.

- Jeg regner med at flere vil komme. Folk ønsker gjerne å tenke seg godt om for å finne ut hvordan de skal løse et slikt problem. Mitt råd er at de får testet seg så snart som overhode mulig, så kan vi ta samtalen seinere. Fem personer som melder seg med bekymring for HIV-smitte på en dag er like mange som kontaktet oss i hele fjor, sier Øystein Søbstad.

Homsebordell
73-åringen ble anmeldt av en 28 år gammel mann fra Brasil, som skal ha jobbet i saunaen siden høsten 2007. Han er selv blitt HIV-smittet.

Politiet var i går også kjent med at en kunde skal ha blitt smittet. Det er frykt for at mange homofile menn kan ha fått HIV gjennom ubeskyttet sex i lokalene i Nye Sandvikveg i Bergen. Tropic Sauna og Solstudio skal ha vært brukt som et homsebordell i lang tid. Brasilianeren har forklart i politiavhør at det enkelte dager kunne være så mange som 20 til 25 kunder i saunaen.

73-åringen ble fengslet i to uker med brev- og besøksforbud i går. Han mener selv at 28-åringen er ute på et hevntokt etter at de to kom i konflikt tidligere i år. Han nekter straffskyld.

GIR RÅD: Smittevernoverlege Øystein Søbstad i Bergen kommune råder menn i faresonen om å få testet seg så snart som mulig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!