Togulykke i Finland:

Flere fryktes døde i togulykke i Finland

Ifølge YLE har et lite passasjertog krasjet inn i et militært kjøretøy på en skinneovergang sør i Finland.

TOGULYKKE: Ifølge finsk politi er minst fire personer døde i en togulykke i Finland. Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB scanpix
TOGULYKKE: Ifølge finsk politi er minst fire personer døde i en togulykke i Finland. Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Ifølge finsk politi er minst fire personer døde som følge av ulykken, som fant sted på en overgang i Raseborg i nærheten av Ekenäs i det sørlige Finland.

Det militære har foreløpig bare bekreftet tre dødsfall.

De øvrige av de elleve som var i det militære kjøretøyet, er skadd og kjørt til sykehus etter ulykken, ifølge NTB.

- Det var en kollisjon mellom en militær lastebil, som det var flere personer på, og et tog, sier Veli-Pekka Nurmi, direktør i den finske havarikommisjonen.

Ifølge YLE var en av de omkomne passasjer på toget, mens de tre andre var vernepliktige. I tillegg ble flere personer skadet i ulykken, flere av dem alvorlig.

Aftonbladet skriver at åtte personer er sendt til sykehus.

Ulykken inntraff i 8-tiden i forbindelse med en øvelse, og det var både vernepliktige og ansatte i forsvaret i Masi-kjøretøyet som ble rammet av toget på den planfrie overgangen.

Krysset der ulykken skjedde ligger i Raseborg i nærheten av Ekenäs i det sørlige Finland.

Ifølge TV 2 blir det for tiden holdt en militærøvelse i regionen, og det er derfor stor aktivitet i området. Bilen som var involvert i ulykken var fra Nylands Brigad, den eneste militærtroppen i Finland hvor undervisningen gis på svensk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer