Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere går til psykolog

Flere og flere drosjesjåfører oppsøker psykolog for å få hjelp. Mange av dem takler ikke den daglige trakasseringen fra drosjekundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens drosjedrap på Thomas Knutsen (24) har psykolog Tom Henning Øvrebø merket økt pågang av sjåfører som trenger å snakke.

Han kjører selv drosje og kjenner arbeidssituasjonen godt:

- Jeg har merket meg et tøffere klima de siste årene, sier han. Øvrebø gjennomfører gruppesamtaler med sjåførene, og forteller at de fleste har behov for å snakke om engstelsen og avmaktsfølelsen.

- Mange av dem vurderer å slutte. De syns det blir for belastende psykisk å kjøre om natta, sier Øvrebø.

Hektisk

- Dessverre har jobben min blitt mer og mer hektisk de siste åra, sier Terje Frattstø, sjef for beredskaspsgruppa i Oslo Taxi. Hver gang drosjekollegaene føler seg forulempet eller trakassert formidler Frattstø kontakt med psykolog. I går kveld var fullt hus hos kurskontoret til Oslo Taxi. Her fikk fortvilte sjåfører hjelp av leger og psykologer til å takle sjokket etter det andre drosjedrapet på kort tid. Og det skjer stadig oftere at sjåførene oppsøker psykolog:

- Det er bare når det skjer drap at folk får høre om det gjennom media. Men trakassering og hets fra kundene er daglig kost for mange. Det sier seg selv at det blir tøft i lengden. Mange trenger en prosfejonell hjelp.

Mange slutter

Frattstø mener bruken av psykolog har øket dramatisk de siste årene. Det gjenspeiler seg også i antall sjåfører som slutter:

- Vi har mistet veldig mange flinke folk. Familin nekter dem å jobbe lenger. Nå har vi store problemer med å rekruttere nye, sier Frattstø til Dagbladet :på nettet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media