Flere gisler drept i Moskva

To gisler ble drept og minst to ble såret inne i Moskva-teateret der tsjetsjenske opprørere holder over 700 mennesker som gisler natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste timene har gisseltakerne drept to mennesker og såret to andre, sier talsmannen Pavel Kudryatsev ifølge NTB. - De har også avfyrt skuddsalver og utløst eksplosjoner. Føderale styrker har ikke utløst dette, understreket Kudryatsev.

Øyenvitner forteller om lyden av eksplosjoner fra teaterbygningen, etterfulgt av skyting. Dette skal ha skjedd to ganger i natt, med et par timers mellomrom.

Russiske spesialstyrker skal ha tatt seg inn i teaterbygningen, og åtte gisler greide kort tid etter å flykte, melder Interfax.

Russiske talsmenn har ennå ikke kommentert hendelsen. Ifølge BBC skal en av de tsjetsjenske opprørerne ringt til tv-stasjonen og fortalt at de sprengte av granater da de fikk øye på russiske soldater som beveget seg inn i ingenmannsland mellom teaterbygningen og politisperringen.

To gisler ble i natt båret ut fra teateret, begge såret. Den ene var en kvinne med skader i magen, og en mann med hodeskader. Begge ble straks kjørt av gårde i en ambulanse.

De tsjetsjenske opprørerne har truet med å starte henrettingen av gisler ved daggry lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer