GRANATEKSPLOSJON: Sikkerhetsvakter undersøker skadestedet etter en av nattens granateksplosjoner i Bangkok. Foto: Sukree Sukplang/REUTERS/Scanpix
GRANATEKSPLOSJON: Sikkerhetsvakter undersøker skadestedet etter en av nattens granateksplosjoner i Bangkok. Foto: Sukree Sukplang/REUTERS/ScanpixVis mer

Flere granateksplosjoner i Bangkok

Nå forhandler demonstrantene med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):
To personer er såret etter en eksplosjon ved den minste av de to okkuperte flyplassene i Bangkok søndag morgen, sier det lokale politiet.


Eksplosjonen fant sted utenfor flyplassen Don Mueang, som sammen med den internasjonale flyplassen i Bangkok er beleiret og stengt av opposisjonelle demonstranter.

- Det eksploderte en bombe på gata utenfor Don Mueang søndag morgen. To forbipasserende ble såret, sier en talsperson for thailandsk politi.

Spent situasjon

Like etter midnatt ble minst 46 mennesker såret i et granatangrep mot demonstrantene som i flere måneder har okkupert den thailandske statsministerens kontor i Bangkok.

En talsmann for protestgruppen, Suriyasai Katasiya, forklarer til AP at en granat landet på teltet hvor demonstrantene hvilte, og rullet ned på bakken før den eksploderte.

Surachet Sathitniramai ved Narenthorn medisinske senter sier at ni av ofrene ble sendt til sykehus, hvorav fire med alvorlige skader.

Demonstrantene fra Folkets allianse for demokrati (PAD), som okkuperer statsministerkontoret, er blitt angrepet en rekke ganger de siste ukene. I forrige uke ble to personer drept i et lignende granatangrep.

Den politiske situasjonen i Thailand er svært spent. PAD vil ikke fjerne seg før statsminister Somchai Wongsawat går av som landets leder og har lammet flytrafikken i den thailandske hovedstaden ved å okkupere flyplassene i byen.

Forhandler med politiet

Talsmann for politiet, Pongsapat Pongcharoen, sier at de håper å løse problemene uten vold, og at demonstrantene nå forhandler med politiet.

— Vi er inne i en forhandlingsprosess. Vi ønsker å unngå enhver form for voldelig konfrontasjon, og vi kommer ikke til å bruke våpen, sier Pongsapat til NTB.

Samtidig gjør Thailandske myndigheter det de kan for å hjelpe turistene som sitter fast på flyplassene. Alle får utbetalt et beløp tilsvarende 390 norske kroner hver dag til å dekke løpende utgifter. 

I følge turistminister Weerasak Kohsurat sitter rundt 100.000 forretningsfolk og turister fast i Thailand som følge av konflikten mellom regjeringen og demonstrantene.


SKADET: En kvinne bæres vekk etter en granateksplosjon i Bangkok. Foto: REUTERS/Scanpix
SKADET: En kvinne bæres vekk etter en granateksplosjon i Bangkok. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer