Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere har anmeldt voldtekter etter nettdating

Politiet frykter store mørketall. 

MERKER ØKNING: Både politiet og flere voldtektsmottak sier de merker en økning i antall kvinner som utsettes for overgrep etter å ha møtt noen via nettdating eller apper som Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
MERKER ØKNING: Både politiet og flere voldtektsmottak sier de merker en økning i antall kvinner som utsettes for overgrep etter å ha møtt noen via nettdating eller apper som Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble det registrert 208 anmeldelser for voldtekt i Oslo. Flere av disse skjedde etter bruk av datingapper og nettsteder for dating.

– 13 av tilfellene skjedde etter at førstekontakten har vært på «Tinder» eller andre nettdating-steder, sier Kari-Janne Lid, politioverbetjent i seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Frykter store mørketall

Lid frykter det kan være store mørketall på området ettersom mange opplever det som forbundet med skam å anmelde en voldtekt etter at man frivillig har møtt noen via en datingside eller en datingapp.

Overlege Eline Thorleifsson ved Overgrepsmottaket i Oslo bekrefter trenden, men har ingen konkrete tall på det.

– Vi ser en økende tendens til kvinner og menn som kommer til oss etter å ha møtt noen på datingapper, sier hun til avisen.

Hun sier det ikke bare gjelder de helt unge, men også for personer i 30- og 40-årsalderen.

Dømt til sju års fengsel

I forrige uke ble en mann fra Østlandet dømt til sju års fengsel i Bergen tingrett etter å ha blitt funnet skyldig i voldtekt av tø søstre. For en av søstrene ble kontakten med mannen opprettet via datingappen «Happn».

I fjor meldte flere sykehus over hele landet om at voldtektsmottakene opplevde en økning av tilfeller der kvinnene fortalte at første kontakt skjedde via en datingapp.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med noen talspersoner for appene «Tinder» og «Happn».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media