Flere har sett sexovergriper

Politiet på Gjøvik har nå avhørt flere personer som skal ha sett mannen som forsøkte å voldta en åtte år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne ved Vest-Oppland politidistrikt har gode tekniske spor etter gjerningsmannen. I tillegg til fotavtrykk, har de sikret seg et fingeravtrykk på åstedet. De siste dagene har politiet fått flere interessante tips om gjerningsmannen. Etterforskerne mener overgriperen er fra lokalmiljøet.

Trenger hjelp

Dagbladet får opplyst at flere personer skal ha sett en ung mann som passer til beskrivelsen den åtte år gamle jenta har gitt politiet. Men seint i går kveld var fremdeles gjerningsmannen på frifot. Politiet sjekker navngitte personer i lokalmiljøet, men flere av dem er fremdeles ikke avhørt.

Bistandsadvokat Hanne Lilleby sier at den åtte år gamle jenta var i et flere timers langt dommeravhør i går. Etter det Dagbladet erfarer, skal hun nå ikke være helt sikker når det gjelder en del detaljer om gjerningsmannen.

Politiinspektør Atle Roll-Mathisen sier at de nå har modifisert signalementet på den antatte overgriperen. Blant annet er det ikke helt sikkert om gjerningsmannen hadde ring i nesa.

- Vi har avhørt en rekke personer, men trenger fremdeles hjelp fra publikum, sier Roll-Mathisen.

Tilbake etter påske

Den åtte år gamle jenta var på vei hjem fra skolen, da hun ble dratt inn i en kjeller og forsøkt voldtatt ved Sørbyen omsorgssenter onsdag ettermiddag. Jenta klarte å rive seg løs. Hun er selvsagt sterkt preget av overfallet, men er tilbake på skolebenken etter påske.