SATURN: Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge har fått flere henvendelser om nødraketter de siste dagene. Nå går HRS ut og sier at det trolig har vært lys fra planeten Saturn, her sett fra romskipet Pioner 11 i 1979. Foto: NASA
SATURN: Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge har fått flere henvendelser om nødraketter de siste dagene. Nå går HRS ut og sier at det trolig har vært lys fra planeten Saturn, her sett fra romskipet Pioner 11 i 1979. Foto: NASAVis mer

Flere henvendelser om nødraketter viste seg å være planeten Saturn

Hovedredningssentralen i Sør-Norge har de siste dagene fått flere meldinger om mulige nødraketter.

Hovedredningssentralen (HRS) har de siste dagene fått mange henvendelser om en mulig nødrakett. Det rødlige lyset kommer imidlertid fra planeten Saturn.

- Når planetene er lave, blir de veldig sterke i fargen og kan ligne en nødrakett. Bare i kveld har vi hatt to innringere, forteller vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved HRS til NTB.

De siste par ukene har henvendelsene vært mange. Sunde kaller det «et årlig fenomen».

På Twitter tipser HRS om flere apper der du kan følge med på Saturns bevegelser og sjekke om det er en planet eller en fallskjermrakett som lyser på himmelen. Samtidig er de takknemlige for at så mange velger å ringe.

- Vi er veldig glade for at de som er bekymret, velger å ringe. I de fleste tilfellene får vi pratet litt med innringer, og da får vi raskt konkludert med at det er en planet. Er vi i tvil, sjekker vi det ut, sier Sunde, som også har et tips på lur:

- Står lyset i ro i flere minutter, er det ikke en fallskjermrakett.