Flere hilsener

Nett-folket sørger over Fornebu. I løpet av dagen har vi fått inn flere hundre kondolansebrev fra reisende som savner den gamle, gode flyplassen. Her er noen flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjære Fornebu,

Du var overmoden for pensjon. flott for alle som bor rundt deg at du nå forstummer med all din støy. Det blir nok bra på Gardermoen, er trøsten til alle de sutrende reisende. Vær tålmodig! Fornebu er bare glad over å være kvitt oss alle!

Hilsen Petronella

Jeg har hatt mange hyggelige og noen ikke så trivelige stunder i lokalene på Fornebu. Det er vanligvis positivt med nyskapning og endringer, la oss håpe Gardermoen bekrefter regelen.

Hilsen Øyvind Bakke

Kjære Fornebu,

Mye har du skaffet meg av problemer på mine reiser. Men det var alltid godt å komme tilbake etter lang tid i utlendighet.

Hilsen J.I.Edvardsen

Kjære Fornebu,

Jeg har egentlig ikke noe følesesmessig forhold til flyplasser, og ei heller til Fornebu. Jeg er bare glad når jeg kommer meg vekk fra flyplasshelvete og over i flyene. Den eneste flyplassen jeg kunne tenkt meg å innlede et emosjonelt forhold til skulle vært Flesland flyplass. Dette forholdet skulle bare blitt pleiet ved ankomst. Først da er en glad, glad over å være hjemme igjen, etter timelange køer ved billettskranken, fortvilte pensjonister, ammende mødre og gråtende barn, uforstående og spørrende japanske turister, manglende sikkerhetskontroll ved innenriksfly og sure, uvennlige kjerringer da en til syvende og sist oppdager at en har stilt seg i feil kø til innsjekkingsskranken. Din konkurrent i Bergen har mang en gang gjort meg adskillig gladere enn deg, selv om jeg ikke har noe personlig hat-forhold til deg. Jeg har i alle mine år, prøvd så godt jeg kunne å holde følelsene unna når jeg besøker flyplasser, og dette akter jeg å fortsette med. Men lykke på reisen i hvert fall, Fornebu. Forhåpentligvis kommer du til å trives i din nye høyteknologiske tilværelse. Du kommer nok fremdeles til å være i sentrum for mange, selv om klientellet ditt kommer til å være noe annerledes og formelt enn tidligere. Men takk for alt, i alle fall. Det er kanskje ikke helt passende å holde en slik klagetale i en begravelse som dette. Men jeg gjør det likevel, fordi jeg er overbevist om at når du står opp fra de døde, gjør du det med stil. Tin-tin

Hilsen Tin-tin

Kjære Fornebu,

Vemod fyller en som sto ved gjerdet i 50-60 årene og ventet på far som kom med fly fra fjerne land.

Hilsen Arne fra kolsås

Kjære Fornebu,

vil gjerne takke deg for fine stunder. Hilsen oss som har jobbet på Statoil Service Fornebu. Takk til alle faste kunder som jobbet på Fornebu, håper dere får det fint på Gardermoen.

Hilsen Gaute

Kjære Fornebu,

det var rart å ta av fra stripa 28.9 og vite at dette var siste gang jeg satte kursen hjemover mens Oslo sakte forsvant under skydekket mens flynesen pekte oppover.....neste uke vente Gardemoen og dens utfordringer med å gjøre seg kjent....Fornebu var sliten,men trygg og kjent.

Hilsen Edith.

Kjære Fornebu,

Hvorfor måtte dette skje? Jeg kommer til å savne deg!

Hilsen Cecilie Kjerland

Kjære Fornebu,

uff det er trist å miste deg. Jeg har gjennom mitt faderlige opphav følt at jeg nesten 'vokste opp' hos deg. Måtte ENGM bli en verdig arvtaker. Lykke til.

Hilsen Petter Fure

Kjære Fornebu,

du vil ikke lenger være vår lille luke mot den store verden. Vi sees på den andre siden!

Hilsen Øyvind Larsen

Kjære Fornebu,

jeg vil savne den råtne lukten i korridorene dine... jeg vil savne de sprukne, møkkete flisene på gulvet ditt... jeg vil savne de krøllete pølsepapirene i krokene dine... jeg vil savne de deprimerende omgivelsene å komme hjem til når jeg har vært ute og reist... jeg vil savne de sure meggene i sas-skranken din.. jeg vil savne deg...

Hilsen Rolf

tyranus@lycosmail.com Kjære Fornebu,

dette er helt forferdelig...En trist dag..Jeg skal i dag reise med en av de siste flyavgangene og det er med trist hjerte og tårer i øynene jeg tar farvel...

Hilsen trine

Kjære Fornebu,

Du har vært min arbeidsplass i 12 år og selv om jeg skal være her en stund til vil jeg savne deg stort nå som du stenger for godt!!!!!!!!!

Hilsen Jan Henrik Rentsch

rentsch@bu.telia.no Kjære Fornebu,

nå er det slutt! I 27 år - regningen startet i 1971 - har du sendt flystøy over Nesodden, Asker, Bærum, Oslo med mer. Nå er det SLUTT! Jeg sitter og teller antall flybevegelser som er igjen, ser på de siste flyene fra vinduet, går ut og tar en titt - på det som snart ikke er mer! I 1992 landet jeg på Fornebu for siste gang - om det blir noen reise fra Gardermoen? Dét får framtiden vise, min sann! Ha det godt - og takk for mange års flystøy!

Hilsen Jan Guldvog

sales@it-bedrift.com Kjære Fornebu,

det er med tårer i øynene og en klump i halsen jeg nå leser at du ikke lenger er blant oss. Du som var Norges svar på Dalslands Kanal, sluset meg trygt igjennom innsjekkingen, passkontrollen, tax-free'n og inn på flyet. Du som i studietiden var min sikreste holdeplass når jeg kjørte drosje, bare noen stenkast ifra Oslo sentrum. Aldri mer skal jeg få høre din lokkende stemme i ungdommens skjønneste vår. Aldri mer får jeg fly inn over Oslo en mørk vinterkveld og se hovedstaden i sin fineste skrud. Aldri mer... Sorgtunge hilsener ifra en utvandret nordmann som nå får ta til takke med de Jessheimske skoger....

Hilsen Erik

erik.knebel@sandvik.com Kjære Fornebu,

nå slipper jeg endelig det jævla bråket dag ut og dag inn fra jeg kommer på jobben til jeg går.

Hilsen Inge

inmo@dnv.com Kjære Fornebu,

Endelig er du borte. Dine skitne korridorer og uvaskede toaletter er en saga blott. Hvil i fred.

Hilsen Carl-S.Jenssen

percsj@rito.no Kjære Fornebu nå er alt over. Mor sier at du kun sover

Hilsen Erik

beevensen@hotmail.com Kjære Fornebu,

Truly the best and most convenient airport in Europe. Travelling to and from Oslo in the future will be a real pain. Norwegian politicians must be out of their minds to have shut the door on this pearl of an airport. I just hope they choke in the traffic chaos they will have created. You are now joining the 50 km. Club - those unhappy capital cities that have placed their airports beyond the limits of convenience. Why don't you move the Storting out to Gardemoen as well? It would then be located where it deserves to be! Isolated. An era ends, inconvenience begins......

Hilsen Michael Loly Kjære Fornebu,

Jeg kommer til å savne din nærhet!

Hilsen din følgesvenn, Anita

anita.wattum@s.hk.telenor.no Kjære Fornebu,

dessverre måtte du nedlegges. jeg kommer ikke til å bruke den nye, det blir for langt unna. jeg må nok bruke torp istedet. du var den beste, selv med dine mangler og feil. tenk at du skal bli et it-senter istedet. det tør jeg ikke tenke på engang. men utviklingen går sin gang, så takk for alt du har gitt meg igjennom tidene FORNEBU.

Hilsen HALVOR PLADSEN

HOVIN@TM.TELIA.NO/ HALVOR.PLADSEN@FMC.KOS.NO Kjære Fornebu,

Har i alle år kommt til Norge via Fornebu! I 1991 hadde jeg 48 turer ut fra Fornebu, så dette er vemodig,ivirkeligheten bare tull at du legges ned som flyplass!!

Hilsen Isak H Lauvas

lauvas@twics.com Kjære Fornebu,

takk for alt. Naa maa jeg reise mye lenger for aa fly. Hjertlig hilsen, Heidi Hegreberg Lock Haven PA, USA

Hilsen Heidi Hegreberg

hhegrebe@falcon.lhup.edu Kjære Fornebu,

Go'buen!!! Borte...bortevekk! Jeg sitter her med klumpen i halsen og strever skikkelig med aa helle taarene innover foer de renner over!

Rart aa tenke paa at du er vekk...deg som jeg naermest har brukt som et ordinaert bussstopp de siste aarene! Passet alltid paa at jeg fikk litt ekstra tid til aa titte litt i butikkene, taxfrien og ta en drink i baren... hvis det da skulle passe slik! Andre ganger har jeg rust inn, med bager i hyttt og gevaer, pesende rett forbi innskjekking og skeinende rett opp flytrappen. Uten annet en glade smil og velkomne armer!

Har det en sjelden gang vaert litt ekstra ventetid saa har jeg kost meg med aa bare sitte for meg selv aa studere alle disse rare mennesken som har vaert innom deg!

Aassa maatte du fordufte foer jeg klarte aa karre meg hjem! Sitter i Australia og reisefeberen blir liksom ikke den samme uten deg. Rakk akkurat ikke siste reis... *snufs og hikst og dobbelsnufs*

Jeg takker deg for alt det du har gitt meg, alle de spennende stundende med reisefeber og eventyrlystne sommerfugler i magen. Jeg takker for at naar jeg trodde jeg ikke rakk deg saa stod du der like stoett og ventet paa meg med nye muligheter, alltid nye fly! Jeg takker for at du har tatt slik i mot meg med alltid aapne armer og vinket meg farvel med slik en stoisk ro!

Alltid saa har ditt yrende folkeliv inspirert meg og fristet meg til aa komme igjen og igjen ...og igjen...

Maa du hvile i fred og lykke til inn i ditt neste liv!*hikst*

Hilsen Anita Holmsen, studine i Australia paa vei hjem!

suppeslufsa@hotmail.com Kjære Fornebu,

det er tungt å si farvel til din trygge favn for siste gang og vende blikket over mot Gardermoen. Reisene kommer til å bli lengre og mindre lystbetont når du ikke er der lenger. Hvil i fred nå. Din jobb er gjort.

Hilsen Stein

Kjære Fornebu,

Gardermoen kan aldri bli deg!!

Hilsen Line

Kjære Fornebu,

Tusen takk for alt, Jeg har gode minner fra verdens aller beste flyplass. Hvil i fred!

Hilsen Birger Eriksen

Kjære Fornebu,

takk for alt!! Det var saa greit aa komme hjem til deg. Trygt og hjemmekoslig etter aa ha vaert ute i det store utland. Neste gang jeg lander blir det Gardermoen. Finner jeg sjelen din der?????

Hilsen Erling Nygaard

Kjære Fornebu,

Takk for de hyggelige aarene hvor du har stilt opp som avgang- og ankomstvert(eller vertinne) Hei og hopp, Nils Fredrik

Hilsen Nils Fredrik Hvatum

Kjære Fornebu,

Du et den beste flyplassen! Vil alltid huske innflyvingene da jeg kom paa besok fra USA til familien.

Hilsen Bente Montenegro

Kjære Fornebu,

det kan knapt beskrives betyningen du har hatt i mitt liv, og det er med stor sorg jeg tar avskjed. Går imidlertidig med et håp at du forblir småflyplass og på den måten lever en pensjonisttilværelse i fred og ro. Hvor mange ganger jeg har hentet kjæresten min der har jeg ikke tall på, men hver eneste gang jeg dro ut til deg var et vakkert gjensyn med både den store kjærligheten, og den store flyplassen, flyplassen som burde være alle osloborgere hjertet nær.

Hilsen Harald Paulsen