Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere horer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Den globale handelen med seksuelle tjenester og prostituerte fra fattige land, enten de er her med eller mot sin vilje, har endret klimaet for debatten rundt kriminaliseringen av sexkjøp her hjemme. Kvinnene fra de fattigste afrikanske landene utgjør nå den absolutte underklassen som selger seg billigst på åpen gate. Og flere vil komme som en konsekvens det økonomiske gapet mellom den fattige og den rike delen av verden. Tilbudet på gata i Oslo overstiger langt etterspørselen. Konkurransen er blitt så stor at kvinnene blir enda svakere forhandlingsparter enn de ellers er, ifølge Fafo-forsker May-Len Skilbrei.

• Vi synes ikke det er god sosialpolitikk i velferdsnasjonen å bare bivåne at verdens fattigste kvinner å tråkke gatelangs mens de fallbyr sin verdighet og sine seksuelle tjenester. Et eventuelt forbud mot kjøp av sex må ledsages av konkret hjelp til livsopphold for disse kvinnene. Noe annet blir renovasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling