Flere hundre båtflyktninger savnet i vannet utenfor Libya

Minst 25 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 migranter er bekreftet omkommet og 400 reddet etter at en overfylt fiskebåt kantret utenfor kysten av Libya. Et stort antall er fortsatt savnet og redningsarbeidet pågår.

- En båt med 600 har kantret utenfor Libya. Så langt er 250 reddet, 16 er omkommet. Bekymret for de øvrige, meldte FNs høykommissær for flyktningers talskvinne Melissa Fleming på Twitter tidligere i ettermiddag.

Anslaget på hvor mange personer som var om bord, varierer noe. Nyhetskanalen SkyNews24 melder at det kan ha vært 700.

Nawal Soufi, en arabisktalende italiener fra Sicilia som ofte blir kontaktet av migranter i havsnød, forteller at hun fikk en telefon tidligere onsdag om at en båt med 600 personer om bord var i vanskeligheter.

- Sannsynligvis er dette den samme båten, sier den italienske kystvaktens talsmann Filippo Marini.

Nødsignal Den irske marinen, som deltar i redningsaksjonen, sier til BBC at den frykter «store tap av menneskeliv».

Ifølge kanalen skjedde forliset 25 kilometer fra den libyske kysten. Båten sendte ut nødsignal etter å ha havnet i vanskeligheter.

Redningsfartøyene Dignity One fra Leger Uten Grenser og irske Le Niamh rykket ut til stedet. Da fartøyene kom fram, flyttet migrantene om bord seg til den ene siden av fiskebåten, som dermed kantret. Letingen etter overlevende pågår, opplyser kystvakten. Tre andre båter er også satt inn i søket.

Flyktningkrise Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har mer enn 2000 migranter så langt i år druknet i forsøket på å ta seg fram til Europa over Middelhavet i skrøpelige og overfylte farkoster.

Antallet er mer enn dobbelt så høyt som i samme periode i fjor. Rundt 188 000 migranter er blitt reddet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram